Salonul de la Detroit: s-au anuntat primele premiere!

Publicat marţi, 23.10.2007 11:23 de Mircea Meșter

Constructorii de renume mondial au inceput sa dezvaluie cate putin din ceea ce vor aduce in premiera la Detroit.

Desi maine va incepe Salonul de la Tokyo si toata atentia presei auto va fi concentrata pe Tara Soarelui Rasare, de partea cealalta a Globului, in Statele Unite, americanii se pregatesc asiduu pentru Salonul de la Detroit. Acesta va incepe in 13 ianuarie 2008, fiind prima reprezentatie din 2008, insa o mana de constructori au anuntat deja cateva dintre premierele de peste Ocean.

Incepem cu Ford, care au anuntat ca vor aduce la Detroit o evolutie a conceptului Verve, cel care va sta la baza viitorului Fiesta. Strategia Ford nu este intamplatoare, americanii avand in vedere lansarea pe piata americana a unei serii de modele de dimensiuni mici. Iar viitoarea generatie a lui Fiesta este vazuta ca modelul perfect pentru inceperea ofensivei.

Mitsubishi va aduce la Detroit doua premiere mondiale. Este vorba de un concept si de un model de serie despre care nu se cunosc foarte multe detalii. Vom afla insa mai multe in luna decembrie, atunci cand Mitsubishi va publica o serie de comunicate de presa premergatoare evenimentului.

La standul Kia vom vedea un alt model prezentat pentru prima data: anuntatul SUV cu sapte locuri al coreenilor. Tot ce se stie despre acesta la momentul actual este faptul ca numele sau de cod este HM si ca va deriva din conceptul Mesa. SUV-ul asiatic va fi construit in Coreea inecepand cu anul 2009.

Mazda nu se satura de concepte. Japonezii aduc la Detroit un nou prototip, care va prelua liniile lui Nagare si le va aduce "la cel mai ralist nivel de pana acum", promit cei de la Mazda.

Mercedes va aduce la detroit o alta premiera mondiala. Zvonurile arata ca acesta ar putea fi SUV-ul compact GLK, cel mai mic model de acest tip al germanilor.

In sfarsit, Subaru va aduce de asemenea o premiera la salonul din State, despre care niponii nu au publicat inca nicio informatie.