Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a fost anulat: organizatorii vor păstra doar câteva evenimente locale de mobilitate
Organizatorii Salonului Auto de la Paris din luna octombrie au anunțat oficial că ediția din acest an va fi anulată din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. În schimb, vor fi păstrate doar câteva evenimente de mobilitate.
Industria auto traversează în prezent o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, care a determinat închiderea celor mai multe uzine din Europa și Statele Unite.
În acest context, organizatorii Salonului Auto de la Paris, care urma să aibă loc în perioada 1-11 octombrie, au anunțat oficial anularea ediției din acest an.
"Având în vedere gravitatea crizei sanitare care afectează industria auto, suntem forțați să anunțăm că nu vom fi capabili să păstrăm Salonul Auto de la Paris în actuala formă la centrul de expoziții Porte de Versailles pentru ediția din 2020", menționează organizatorii într-un comunicat de presă.
Ediția din acest an avea o importanță majoră inclusiv pentru Dacia, în contextul în care constructorul de la Mioveni urma să prezinte oficial noile generații Sandero și Logan.
Pentru ediția din acest an, organizatorii Salonului Auto de la Paris au anunțat anterior că vor include și o serie de evenimente specifice, inclusiv Movin'On pentru mobilitate și Smart City pentru proiecte dedicate orașelor inteligente.
Pentru moment, aceste evenimente nu au fost încă anulate, mai ales că nu sunt dedicate neapărat publicului larg. "Evenimentele Movin'On, Smart City și cele din afara orașului nu sunt, cel puțin pentru moment, anulate. Analizăm toate soluțiile alternative împreună cu partenerii noștri", mai precizează organizatorii.
Este posibil ca pandemia de coronavirus să înceteze până în luna octombrie, însă cel mai probabil organizatorii Salonului Auto de la Paris au decis să anuleze evenimentul ca urmare a dificultăților financiare pe care le vor avea constructorii.
Astfel, organizatorii au considerat că există riscul ca numeroși constructori să nu participe la eveniment din cauza costurilor ridicate, mai ales că piața auto europeană va fi în scădere puternică în acest an pe fondul pandemiei.
Decizia vine la numai o zi după anularea Salonului Auto de la Detroit din luna iulie și la o lună după anularea Salonului Auto de la Geneva, pe lângă amânarea sau anularea altor saloane importante din Statele Unite și China.
Via PFA, Motor1 Caradisiac
Ce-mi place de…Belarus. Îl ador peste noapte! Adevăraţi bărbaţi (chiar şi femeile). Cu sânge rece la purtător (mai precis, la purtătoare, că sunt două). Ăştia n-au “întrerupt” nimic “forţaţi de împrejurări”. Chiar preşedintele ţării, Aleksandr Lukaşenko (cel mai durabil şef de stat din Europa: de cel puţin 25 de ani în post!...oare întâmplător?) ţine drept stindardul demnităţii naţionale – fiind surprins la un meci de hochei ca…jucător (de ocazie, evident), a răspuns tranşant presei: “Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi […] Nu există niciun virus aici. Vedeţi vreunul?” (mă rog, s-a exprimat hiperbolic, cu substrat moralizator, deoarece cică aproape 100 de cazuri s-au raportat şi la ei, însă fără să se înregistreze vreo victimă). Culmea, Lukaşenko (poreclit, în semn de respect public, “Bătrânul”, deşi abia a ajuns la 65 de ani) este un fost activist…sovietic, care s-a opus iniţial şi fanatic ieşirii ţării sale din blocul URSS. Jos pălăria/basca/boneta, Belarus! Căci până şi “cuplul” SUA-Rusia m-a dezamăgit (pasămite, Trump şi Putin fiind prieteni şi în privinţa cedării senine a inteligenţei şi, implicit, a autonomiei decizionale către nepărtinitoarea şi crâncena EMOL). Această ţară aparent necunoscută şi aparent nesemnificativă în Europa mi-a stârnit, brusc (dar nu fără motiv), o admiraţie necenzurată şi, de aceea, vreau s-o vizitez cu prima ocazie! Iar pe Google Images capitala Minsk pare chiar interesantă. În ansamblu, voi vedea cum stă treaba cu aceşti “ruşi albi”. Chiar aveam nevoie (lăuntrică) să “depistez” puţină verticalitate (am primit chiar multă!) în toată Globo-psihoza asta deliberată (de fapt, clocită) şi care parcă nu se mai termină odată…Oricum, până una alta, cu siguranţă îmi voi confecţiona un tricou cu drapelul de stat al Belarusului şi/sau cu stema acestuia (mare diferenţă faţă de însemnul fostei R.S.S. Bieloruse n-a survenit!) şi voi umbla cu el la vedere, defulând cu tupeu. Iar cine mă va suspecta de “nostalgie comunistă” (alias veşnicul impuls care sancţionează “inadmisibila” frondă antisocialistă, pardon, iliberală) va trebui să se holbeze mai bine la ceea ce va lipsi, totuşi, de pe imprimeuri.