România va avea un nou drum expres, între Focșani și Brăila. Lungime de 73 kilometri

Publicat marţi, 17.09.2024 16:29 de Alexandru Monenciu

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) anunță publicarea, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, licitație pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Focșani-Brăila, cu o lungime de 73 de kilometri.

Autoritățile dau startul pentru un nou drum expres. În acest context, CNIR anunță publicarea, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, licitației pentru proiectarea și execuția viitorului Drum Expres Focșani-Brăila.

Investiția de 5.3 miliarde de lei este finanțată din fonduri europene. Durata de realizare este de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, anunță cei de la Profit.

Viitorul drum expres va avea o lungime de 73 de kilometri și va construit într-un singur lot. Va face legătura între Autostrada Moldovei Ploiești-Pașcani, Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galați, Tulcea și Constanța.

Pe traseul de 73 de kilometri sunt prevăzute șase noduri rutiere și 57 de poduri și pasaje. Vor exista, de asemenea, două parcări de scurtă durată, cu platformă de cântărire inclusă, dar și spații de servicii cu 150 de locuri de parcare, cu spațiu rezervat pentru benzinărie și spațiu pentru comerț/alimentație publică.

Nu în ultimul rând, va exista un Centru de Întreținere și Coordonare, dar și un Centru de Monitorizare și Informare.

via Profit