România, raiul furnizorilor auto: Delphi deschide o nouă uzină la Iaşi
Unul din cei mai mari furnizori la nivel mondial, Delphi Automotive, deschide a patra uzina din România, la Iaşi. Aici vor fi produse componente pentru motoarele diesel common-rail.
România continuă să reprezinte un punct de atracţie pentru marii constructori auto, dar şi pentru furnizorii acestora. Recent, Delphi Automotive, companie recunoscută la nivel mondial pentru furnizarea de componente către mari nume din industria auto, îşi extinde influenţa în ţara noastră.
Prezenţi în România încă din 1997, cei de la Delphi stabilizează cel de-al patrulea punct de lucru în România, după uzinele de producţie de la Sânnicolau Mare, Ineu şi Moldova Nouă, specializate în sisteme electrice şi electronice. Cel de-al patrulea punct de producţie, a cărui dezvoltare a început încă din 2009, a devenit complet operaţional astăzi la Miroslava. Spre deosebire de celelalte fabrici din ţara noastră, aici Delphi va produce sisteme de injecţie pentru motoare diesel.
Furnizorul american a început munca la uzina din Miroslava, de lângă Iaşi, încă din 2008, atunci când a decis să construiască un amplasament în locul vechii fabrici Tehnoton. Suprafaţa construită a ajuns în prezent la 36.500 de metri pătraţi şi a înghiţit investiţii de 155 milioane de euro. În prezent, uzina însumează 2000 de angajaţi, care produc la capacitate maximă pompe, injectoare şi valve de control pentru motoarele diesel cu tehnologie common-rail.
Într-un comunicat oficial emis de Delphi se arată: "Vedem România ca pe un mediu de afaceri foarte prosper şi atractiv pentru producţia de unor componente tehnologice avansate. Apreciem de asemenea sprijinul autorităţilor române. Activităţile actuale vor face din uzinele româneşti un centru de referinţă în segmentul furnizorilor auto, în următorii ani."
Delphi a luat fiinţă în 1994 şi din 1997 activează pe piaţa din România. pentru furnizorul american, unul din cei mai mari la nivel mondial, lucrează 12.000 de români în cadrul a patru uzine.
via | delphi
Romanii vor invata sa faca business, nu bisnita. Sunt ferm convins ca tot mai multi oameni isi vor da seama ca se pot face bani adevarati si curati din afaceri oneste si solide. Intr-o zi tiganeala, smechereala si manelismele isi vor avea locul doar in lumea interlopa si nu in parlament, senat, mediul de afaceri si viata omului de zi cu zi. Trebuie doar sa ai putere interioara sa spui "nu" nonvalorii si drumului cel mai scurt si mai usor al minciunii si inselatoriei. Semne bune sunt destule iar generatiile noi care vin din urma au sanse enorme daca stiu sa deschida ochii la timp si sa ramana optimiste.