Renault prezintă noile Mobilize Duo și Bento: cvadricicluri electrice cu autonomie de până la 160 km

Publicat joi, 10.10.2024 14:43 de Tiberiu Safta

Mobilize, noua marcă de mobilitate a Grupului Renault, a prezentat oficial două modele de serie noi. Acestea se numesc Duo și Bento și sunt două cvadricicluri electrice, care să concureze cu modele ca Citroen Ami.

Francezii de la Mobilize, noua marcă de mobilitate care face parte din Grupul Renault, tocmai a dezvăluit două modele noi care să concureze pe piața cvadriciclurilor electrice. Mai exact, noile modele se numesc Duo și Bento.

Modelul Duo este un vehicul cu două locuri și poate fi considerat succesorul spiritual al lui Renault Twizy. Noul cvadriciclu electric primește un design foarte asemănător cu cel văzut la prototipurile prezentate în urmă cu mai mulți ani. Noul Mobilize Duo are o lungime de numai 2.43 metri și poate fi condus și de cei care nu dețin un permis de conducere.

Cvadriciclul electric al francezilor primește o poziție centrală de conducere, iar ca dotări, acesta primește un airbag în standard, o premieră în acest segment. Bineînțeles, noul model este construit din materiale sustenabile în proporție de 40%, iar acestea pot fi reciclabile în proporție de 95%.

În cazul lui Mobilize Duo, acesta oferă o autonomie de 161 de kilometri. Mobilize nu a dezvăluit detalii despre propulsor sau baterie. De asemenea, noul model mai vine dotat și cu aplicația specială MyDuo, care poate fi folosită pentru a genera nu mai puțin de 6 chei digitale, o premieră pentru Grupul Renault.

Cât despre cel de-al doilea model, Mobilize Bento, acesta este un cvadriciclu electric utilitar, care poate fi condus numai de către persoanele cu permis de conducere. Noul Bento este puțin mai lung decât Duo, fiind trecuți 2.54 metri și primește exact aceleași dotări ca și Duo. În schimb, Bento primește o cutie de încărcare cu o capacitate de 649 de litri, iar autonomia este de 149 de kilometri.

Noile Mobilize Duo și Bento vor fi disponibile în Europa în rețeaua dealerilor Renault. Comenzile pentru modelul Duo vor fi deschise din 14 octombrie.

via Mobilize

  • Aha, joi, 10.10.2024 19:12

    Asta cu cvadricicluri suna asa, cam a 4_menstruatii :))

  • Elektrikkk, joi, 10.10.2024 20:05

    Ce porcării.... Ce vrăjeli.... Te umflă râsul... Chinezii râd cu gura la urechi de aceste.... chestii.... europene.

  • johnny, vineri, 11.10.2024 10:07

    Cel cu cutie este ideal pentru curieri/livratori. Isi are rostul pe orice piata nu doar Europeana si nu cred ca are cineva motiv sa rada de europeni.

  • George Simion, duminică, 13.10.2024 02:38

    Asta e viitorul! Doar că trebuie mai ieftin.