Recordmenul Rainer Zietlow pleacă într-o nouă expediţie: 3 continente străbătute în 10 zile cu un Volkswagen Touareg V6 TDI

Publicat luni, 22.09.2014 15:10 de Sebastian Toma

Un recordman va porni într-o expediţie de 17.000 de kilometri alături de un Volkswagen Touareg V6 TDI. Pentru fiecare kilometru parcurs în cele 10 zile ale expediţiei, aventurierul va dona 20 de eurocenţi unei organizaţii umanitare.

Celebrul recordman german Rainer Zietlow a pornit în încercarea de a doborî un record mondial pentru parcurgerea a trei continente în mai puţin de 10 zile. Călătoria sa porneşte din Nordkapp, Norvegia, şi merge până în Cape Agulhas, Africa de Sud. Germanul şi echipa sa călătoresc la bordul unui Volkswagen Touareg V6 TDI, model pe care acesta l-a mai folosit într-o expediţie anterioară, echipat cu anvelope Goodyear Wrangler HP, producătorul de anvelope fiind unul dintre sponsorii principali ai expediţiei. Lungimea totală a traseului este de 17.752 de kilometri.

Volkswagen Touareg a stabilit cea mai rapidă traversare a celor două Americi

Aventura de 17.000 de kilometri este un vis mai vechi de-al lui Zietlow, iar parcugerea traseului în mai puţin de zece zile va duce la stabilirea unui nou record mondial. Pe lângă palmaresul unui record mondial , Zietlow s-a angajat să doneze 20 de eurocenţi către organizaţia SOS Satele Copiilor din Zambia şi Tanzania pentru fiecare kilometru parcurs, iar cei de la Goodyear, unul dintre sponsorii principali ai excursiei, vor dubla donaţia germanului către aceeaşi organizaţie.

Volkswagen Touareg Panamericana a fost expus în Wolfsburg

Via TouaregCapetocape

  • mda, marţi, 23.09.2014 10:46

    Respect pentru initiativa si donatiile facute, PACAT insa de alegerea gresita. Vw Touareg NU merita asemenea expunere !