Propunere legislativă: Ridicarea maşinilor, permisă doar dacă acestea blochează circulaţia
Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă care vrea să schimbe legea care reglementează condiţiile în care poate fi ridicată o maşină. Acestea spun că un vehicul poate fi ridicat doar dacă blochează circulaţia, traficul sau o instituţie publică, informează Gândul.
Senatul României a adoptat tacit o iniţiativă legislativă privind înlocuirea ridicării vehiculelor parcate neregulamentar cu o amendă cât timp acest lucru nu încurcă circulaţia. informează Gândul. Pentru moment, vorbim doar de o propunere legislativă, dar proiectul ar putea deveni realitate dacă va fi votat şi în Camera Deputaţilor. Proiectul prevede ca ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate să fie o "măsură excepţională", luată doar în cazul în care vehiculele parcate prezintă un obstacol pentru circulaţie, obturează traficul rutier sau accesul în instituţiile publice.
Autorii proiectului au arătat că ridicarea maşinilor a devenit o reală problemă la nivel naţional, subliniată de faptul că mii de maşini sunt ridicate zilnic pentru parcare neregulamentară, în condiţiile în care nu există suficiente locuri de parcare în zonele respective. Iniţiatorii proiectului propun ca sumele încasate ca urmare a ridicării şi depozitării vehiculelor să constituie venituri la bugetele locale şi să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare şi pentru achiziţionarea de utilaje speciale pentru ridicarea şi depozitarea veihculelor parcare neregulamentar.
O altă prevedere a acestui proiect, aşteptată de români de când au început să opereze companiile private de ridicare a autovehiculelor, stabileşte că solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport şi depozitare să fie interzisă dacă vine din partea unei companii private. Tot această propunere stabileşte faptul că un vehicul parcat pe un spaţiu public amenajat special pentru mai mult de şapte zile calendaristice fără să fie mişcat ocupă abuziv spaţiul respectiv. În prezent, legea spune că un vehicul poate să fie parcat pe acelaşi spaţiu public amenajat pentru maximum 30 de zile calendaristice fără să fie mişcat, după care se dispune ridicarea acestuia.
Via | Gandul |Sursa foto
A dat Dumnezeu si v-ati desteptat si voi!speram sa se adopte legea!dati-ne amenda fratilor dar nu mai ridicati, poate am o urgenta in familie ce fac fara masina?ridicarea autoturismelor este o masura barbara si invechita!