Producția vechiului Fiat Panda, oprită din cauza cererii scăzute

Publicat vineri, 18.10.2024 11:13 de Tiberiu Safta

Stellantis, grupul multinațional care deține Fiat, a anunțat oprirea temporară a producției vechii generații Panda. Motivul pentru care are loc această oprire este atribuit cererii scăzute pentru model.

În vara acestui an, Fiat a dezvăluit oficial noul Grande Panda, a 4-a generație a modelului de oraș. Chiar dacă avem parte de un nou model, vechea generație Panda, lansată în 2011, se află în continuare în producție, iar acum poartă numele Pandina, pentru a nu se crea confuzie cu noul model.

Producția vechiului model urmează să fie oprită temporar pentru câteva zile începând din noiembrie. Potrivit unei publicații italiene, Grupul Stellantis, care deține Fiat, a decis oprirea producției acestui model pentru a "adapta producția condițiilor de piață din prezent și pentru a garanta menajarea eficientă a resurselor." Cu alte cuvinte, producția vechiului Panda a fost oprită din cauza cererii scăzute pentru model.

Alături de oprirea temporară a producției vechiului Panda, Fiat mai anunță și închiderea temporară a uzinelor de la Termoli și Pratola Serra din Italia, acolo unde sunt produse motoare.

Fiat Panda nu este singurul model care are parte de o oprire a producției pe fondul cererii scăzute. În aceeași situație se află și Fiat 500e, versiunea electrică a modelului de oraș. Producția celui din urmă model a fost oprită încă din septembrie.

via Motor1

  • :), vineri, 18.10.2024 22:24

    panda hibrid, cea mai mare porcarie de masina pe care am condus-o.