Producătorul de mașini electrice Rivian debarcă în Europa la începutul anului 2022

Publicat luni, 12.07.2021 14:22 de Alexandru Monenciu

Producătorul de mașini cu zero emisii Rivian a confirmat debutul pe piața europeană "cândva la începutul anului 2022". Anunțul a fost făcut prin intermediu unui email, transmis mai multor potențiali clienți de pe Bătrânul Continent.

Compania Rivian a fost înființată în 2009 în California. Opt ani mai târziu, Rivian a anunțat că urmează să construiască un SUV și un pick-up, ambele cu zero emisii. Acestea au fost denumite R1S, respectiv R1T, și au fost prezentate oficial în 2018 la Los Angeles.

La finalul anului trecut, fondatorul mărcii americane a dezvăluit că intenționează să dezvolte și modele de dimensiuni mai mici, destinate unor piețe precum China și Europa.

Acum, prin intermediul unui email trimis potențialilor clienți, Rivian a confirmat că debarcă în Europa "cândva la începutul anului 2022."

Documentul nu preciza modelele pe care le va comercializa Rivian pe Bătrânul Continent. Având în vedere că pick-up-urile nu sunt chiar atât de populare aici, cel mai probabil modelul de bază va fi SUV-ul electric R1S.

"Nu am fi un producător serios de automobile dacă nu ne-am gândi la China și Europa ca două piețe importante pe termen lung," susținea fondatorul companiei în 2020

via Carscoops

  • Tatraurs, luni, 12.07.2021 14:31

    Curat ecologie sa vinzi un dulap de 5m+ cu care sa mergi pe stradutele inguste din Europa,mi-ar placea sa-l vad cum se chinuie mai ales pe stradutele din orasele din Spania si Italia. De la75 000dolari in Sua,probabil de la 90 000euro in Europa. Suma maricica,zic sa-i ajutam aici in Romania pe electrocrizati cu un ecobonus de 11 000euro din banii tuturor sa si-l cumpere.

  • alex_cu_a_mic, luni, 12.07.2021 16:08

    "Producătorul de mașini cu zero emisii Rivian .." care nu a produs nici o masina pana acum debarca si in Europa cu aceiasi strategie sublima dar care lipseste cu desavarsirea de a fi vesnic intr-o lansare si intr-o anuntare dar fara nici o vanzare.