Primul model Chrysler bazat pe o platforma Fiat vine in 2011

Publicat vineri, 02.10.2009 10:59 de Sebastian Toma

Fiat a anuntat ca marca Dodge va fi transformata intr-un brand de performanta, pe cand SUV-urile si pick-up-urile vor fi vandute sub o noua marca, intitulata Ram. Totodata, primul model Chrysler bazat pe o platforma Fiat va fi lansat in anul 2011.

Oficialii Fiat au anuntat ca vor lansa un nou brand in cadrul marcii Chrysler, care se va numi Ram si va prelua toate pick-up-urile si SUV-urile din gama Dodge. Odata cu acest anunt, Fiat a dezvaluit faptul ca primul model Chrysler care va fi construit pe o platforma Fiat va fi disponibil in anul 2011. Alianta Fiat-Chrysler va dezvalui informatii suplimentare despre noul lor plan in decursul saptamanii viitoare, cand va prezenta acest proiect guvernului american.

Marca Dodge va fi transformata intr-un brand de modele de performanta, care va avea o pozitie similara in grupul Chrysler precum are marca Alfa Romeo in grupul Fiat. Modelul Dodge Viper va supravietui in continuare, alaturi de modelul Charger si altele. Pe viitor, aceste modele vor utiliza platforme Alfa Romeo sau alte platforme din Grupul Fiat, existand posibilitatea ca motoarele sa fie fructul unei stranse colaborari intre inginerii celor doua marci.

Despartirea gamei de pick-up-uri si SUV-uri de catre marca Dodge le va usura munca celor de la Fiat in cazul in care divizia nu are succes si sunt nevoiti sa vanda. Totodata, acestia vor avea un control mai bun asupra productiei, fabricilor si eficientei acestor marci. Modul de vanzare si distributie al acestor modele nu a fost inca dezvaluit, dar acestea ar putea fi vandute in continuare in reprezentantele Dodge sau Chrysler. Noul model pe care il vor crea cei de la Chrysler pe o platforma Fiat va debuta in acelasi an in care intra modelul Fiat 500 pe piata din Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, Fiat 500 intra pe piata din SUA in forma actuala si nu va fi vandut sub sigla Chrysler.

Via | Leftlane