Prima imagine cu noul Renault Austral facelift: design inspirat de Rafale

Publicat miercuri, 18.09.2024 11:28 de Tiberiu Safta

Noul Renault Austral facelift a fost dezvăluit accidental în urma apariției unei imagini cu noul model pe internet. Din această imagine, putem vedea că noul model primește un design asemănător cu cel văzut la modelul Rafale.

Renault Austral a fost lansat oficial în urmă cu doar 2 ani, iar acum, constructorul francez se pregătește să prezinte o versiune actualizată a SUV-ului compact. Lansarea oficială noului Austral facelift va avea loc în următoarele zile, însă noi putem vedea deja cum arată noul model, datorită unei imagini apărute din greșeală pe internet.

Poza cu noul model a apărut accidental pe configuratorul mărcii și pe aplicația mobilă a acesteia. Astfel, putem observa imediat o parte frontală cu un design complet nou, care seamănă foarte mult cu cel văzut la Rafale, noul SUV coupe al mărcii. Față de modelul din prezent, schimbările constau într-o grilă nouă, mai mare și cu forme de romb, precum și într-un design nou al farurilor, cu lumini secundare desenate sub forma unor bumeranguri, care înlocuiesc actualele blocuri optice desenate în forma literei C.

Bara de protecție este la rândul său redesenată, iar vârful capotei este acum o linie dreaptă. La actualul Austral, vârful capotei este sculptat în jurul părții superioare a siglei Renault. Mai multe imagini cu noul Austral facelift nu au fost dezvăluite.

Deocamdată, Renault nu a divulgat detalii tehnice despre noul model. Conform informațiilor din presă, se pare că noul Austral facelift va renunța la motorul de 1.3 litri cu 4 cilindri în favoarea unui motor nou de 1.2 litri cu 3 cilindri și care va fi mai puternic.

Actualul motor de 1.3 litri primește tehnologie mild-hybrid și este disponibil în două variante de putere, de 140 de cai putere sau de 158 de cai putere. De asemenea, este probabil ca noul Renault Austral facelift să primească și o versiune hibridă cu încărcare la priză.

via Carscoops

  • hamham, miercuri, 18.09.2024 11:38

    SUV si motor nou de 1.2 litri cu 3 cilindri suna tare bine impreuna. Un fel de vis american europenizat.

  • DanG, miercuri, 18.09.2024 17:14

    Eu unul pun motoarele de 1,2 sau 1,3 si 3 cilindri pe lista mizeriilor din industria auto, alaturi de piano black la interior si reglarea climatizarii pe display in loc de butoane. Enough is enough cum s-ar spune, pui motor de 1,2 pe barca de aproape 2 tone si scoti consum enorm in traficul real sub pretextul salvarii planetei.

  • StM, miercuri, 18.09.2024 20:52

    Design......si atat! S au terminat banii dupa design, nu au mai ramas si de motoare. 1.2 in 3 cilindri e un motor slab, gurmand si nefiabil. Ar face fata, poate regandit, pe Clio sau Twingo. Pe un suv niciodata. Dar creierele de conduc Renault au dat atatea chixuri ca te intrebi cum mama lui Sf Petre nu ii da nimeni in suturi afara!