Prima galerie foto realizată cu ajutorul camerei unei mașini vine de la noul Volvo XC60

Publicat vineri, 07.07.2017 12:24 de Bogdan Mirică

Volvo a cerut ajutorul unui fotograf de Pulitzer pentru a da naștere unei galerii de imagini realizate doar cu camerele instalate pe noul XC60.

Probabil mulți dintre voi v-ați gândit că mașinile echipate cu cameră video ar putea fi folosite drept aparat foto. Sunt multe momente în care camera pentru marșarier sau cea din parbriz pot surprinde o stradă aglomerată, un cadru natural de vis sau chiar imagini ale unor oameni simpli.

Volvo a intuit acest potențial și a transformat noul XC60 într-un aparat foto pe roți pentru Barbara Davidson, câștigătoare de trei ori a premiului Pulitzer pentru fotografie.

Barbara a primit un XC60 cu care a început să exploreze străzile din Copenhaga, capitala Danemarcei. Folosindu-se doar de camerele video ale noului crossover, Barbara a căutat noi perspective ale orașului.

Au rezultat 30 de fotografii adunate într-o colecție specială, expusă la Londra și programată să facă înconjurul lumii în mai multe galerii de artă.

Barbara recunoaște că nu a înțeles prea bine proiectul atunci când a fost contactată de Volvo. Însă, imaginile extrase de pe camera video au convins-o că se pot naște fotografii interesante.

Câștigătoarea premiului Pulitzer a declarat și că are o legătură personală cu brandul suedez. În copilărie, familia sa a avut un accident grav cu un Volvo. Mașina s-a răsturnat, însă ea și părinții au supraviețuit.