Presedintele Renault F1 numit sef la Nissan

Publicat marţi, 04.09.2007 16:14 de Robert Gherghe

Alain Dassas va primi din 17 septembrie postul de director financiar al marcii Nissan.

Alain Dassas , presedintele echipei de Formula 1 Renault, a fost numit in functia de director financiar la Nissan, al treilea mare producator nipon de automobile. Francezul va ocupa o pozitie care a fost vacanta in ultimii patru ani.

Dassas isi va prelua atributiile la 17 septembrie si va fi subordonat direct lui Carlos Ghosn, directorul general al Renault - Nissan. Producatorul francez Renault detine 44% din actiunile Nissan. Prin ocuparea postului de director financiar, Nissan urmareste sa imbunatateasca relatiile cu pietele financiare, in conditiile in care pretul actiunilor companiei au scazut, ca urmare a nivelului sub asteptari al vanzarilor si profitului. " Experienta lui Alain Dassas in domeniul serviciilor financiare, precum si cunoasterea aprofundata a pietelor de profil vor fi extrem de importante pentru Nissan, in perioada urmatoare", a declarat Ghosn.

Dassas se va alatura astfel conducerii executive a Nissan si va coordona eforturile de identificare a mijloacelor de imbunatatire a performantelor financiare ale Nissan.

Pe parcursul celor 24 de ani de activitate la Renault, Dassas a fost implicat in numeroase operatiuni de fuziuni, achizitii si a detinut inclusiv functia de vicepresedinte al grupului, insarcinat cu problemele financiare.