Premiera: Maserati GranTurismo S

Publicat luni, 25.02.2008 16:56 de Bogdan Mirică

Maserati va aduce la Salonul de la Geneva o versiune mai potenta, S, a modelului Graturismo. Aceasta dezvolta 434 CP.

Pregatirile pentru Salonul Auto de la Geneva au intrat pe ultima suta de metri, constructorii pregatind cu mare atentie intrarea in scena a noilor premiere. Maserati nu face exceptie si surprinde astazi cu un comunicat oficial despre o noua versiune de top a proaspatului GranTurismo, lansat in toamna la Frankfurt.

Viitoarea versiune va debuta oficial purtand indicativul S si va dispune de ceea ce toata lumea isi dorea: un propulsor mai puternic. Noua unitate instalata sub capota lui Granturismo S este un motor V8 de 4.7 litri, imprumutat de la abia dezvaluitul model Alfa 8C Spider. Acesta ar urma sa dezvolte 434 de cai putere si sa propulseze coupe-ul de la 0 la 100 de km/h in doar 4.9 secunde. Pentru a profita de noul motor, inginerii Maserati au inlocuit si cutia de viteze standard cu una noua, semi-automata.

Bagajul de putere mai mare si agresivitatea sunt subliniate si de un kit aerodinamic mai sportiv care include un spoiler redesenat cu o priza mare de aer, un deflector spate cu tevi de esapament incorporate, un set de jante din aliaj si praguri laterale cu guri de ventilatie de mici dimensiuni.

Interiorul a primit si el unele modificari multumita pachetului de echipare care include piele Alcantara. Sistemul de franare a fost si el inlocuit cu unul de la Brembo capabil sa asigure o franare de la 100 la 0 km/h in doar 35 de metri.

via | MotorAuthority

  • star, marţi, 26.02.2008 14:30

    Am vazut unul in Floreasca albastru aproape identic va jur. E demential mai tare decat in poze. Astia de la BMW cand schimba Seria6?

  • bbbobbbo, marţi, 26.02.2008 21:34
    frumos

    superba masina...