Porsche trebuie să plătească acționarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul emisiilor: compania va face apel la decizia instanței

Publicat joi, 25.10.2018 10:42 de Paul Cosma

Un tribunal din Germania a ordonat Porsche SE să plătească acţionarilor daune de 47 de milioane de euro pentru implicarea sa în scandalul emisiilor (Dieselgate), potrivit agenției Reuters. Porsche SE, acționar la Volkswagen, a anunțat că va face apel la decizia instanței.

Porsche Automobil Holding SE, cel mai mare acţionar al Volkswagen, şi-a încălcat obligaţia de a dezvălui public informaţii care aveau potenţialul de a influenţa preţul acţiunilor producătorului auto.

Potrivit unui tribunal german, Porsche a publicat prea târziu informațiile privind softul care manipulează emisiile motoarelor diesel, astfel că investitorii nu au putut reacționat la timp.

Astfel, tribunalul a decis că Porsche SE trebuie să plătească acționarilor daune în valoare de 47.2 milioane de euro. Porsche SE, ce deține 30.8% din acțiunile VW și 52% din drepturile de vot în cadrul constructorului, a anunțat că va face apel la decizia instanței.

Acționarii Porsche SE au dat în judecată compania pentru că nu au fost informați înaintea de izbucnirea Dieselgate, fapt ce le-a provocat pierderi semnificative la bursă în 2015. Până acum, scandalul Dieselgate a costat grupul Volkswagen aproximativ 27 de miliarde de euro.

Via Reuters