Porsche Taycan stabilește un record Guinness: cel mai lung derapaj controlat realizat de un model electric

Publicat marţi, 24.11.2020 10:38 de Cornel Șocariciu

Porsche Taycan intră în cartea Guinness World Records cu cel mai lung derapaj controlat realizat de un vehicul electric. Primul model electric al companiei germane a parcurs peste 42 de kilometri pe circuitul cu formă rotundă din cadrul Porsche Experience Center de la Hockenheimring.

Porsche Taycan, primul model electric de serie dezvoltat de producătorul german, a intrat în cartea Guinness World Records. Cu instructorul Dennis Retera la volan, Taycan a bifat cel mai lung derapaj controlat al unui vehicul electric.

Exercițiul a avut loc în cadrul Porsche Experience Center de la Hockenheimring, iar modelul electric a parcurs peste 210 tururi pe un circuit cu formă rotundă care a măsoară 200 de metri. Conform reprezentanților Guinness World Records, Dennis Retera a parcurs un total de 42.171 kilometri în 55 de minute. Recordul a fost realizat cu un exemplar de pre-serie în variantă cu roți motrice spate ( versiunea poate fi deja comandată pe piața din China).

"Când sistemele de control al stabilității sunt dezactivate, menținerea unui derapaj controlat cu Taycan este extrem de ușoară, mai ales pe versiunea cu roți motrice spate", a declarat Dennis Retera.

Tentativa de stabilire a unui nou record a avut loc sub supravegherea lui Joanne Brent, judecătoare Guinness World Records cu o experiență de peste 5 ani.

"Totuși, a fost foarte obositor să rămân concentrat pe parcursul celor 210 tururi, mai ales că asfaltul irigat al circuitului de drift nu oferă aceeași aderență pe toată suprafața. M-am concetrat pe controlul derapajului cu ajutorul direcției, în acest caz fiind mai eficient decât cel controlat prin utilizarea accelerației", a completata Dennis Retera.

  • Marian, marţi, 24.11.2020 11:53

    Si cui foloseste? Hai sa vedeti si un alt deranpaj facut cu taycan: https://youtu.be/cGcIFgAzJR8 Numai smecheri si Schumacher cu masinile astea.

  • eu, marţi, 24.11.2020 15:47

    @Marian - cum adica cui ii foloseste? e cea mai eco masina, cand trece pe strada infloreste musetelul, o cumperi cu anvelope sterse, la sarme si cu fiecare tura ii cresc "flori" ca le ia de pe asfalt...