Porsche Romania vinde bine

Publicat joi, 10.08.2006 13:25 de Robert Gherghe

Modelele din portofoliu Porsche Romania au inregistrat vanzari semnificative in primele sapte luni ale anului, avand o crestere de 36 la suta.

Cel mai mare importator de pe piata locala, Porsche Romania a vandut in primele sapte luni ale anului circa 23.000 de masini.

Cifrele arata o crestere de 36 la suta a vanzarilor fata de aceeasi perioda a anului trecut. Total vanzarilor sunt estimate la aproape 300 de milioane euro. Pe fondul cresterii pietei de import si a lansarii noilor modele, precum Volkswagen Passat sau Audi Q7, Porsche Romania, a reusit sa-si imbunateasca vanzarile.

Cel mai vandut model al Porsche Romania in primele sapte luni a fost Skoda Octavia Tour, cu peste 3.500 de unitati, pe locul doi situandu-se modelul Polo GP din gama Volkswagen. Skoda a inregistrat cele mai mari vanzari in cadrul importatorului, cu 10.784 unitati comercializate in sapte luni. O crestere importanta au inregistrat-o vanzarile marcii Volkswagen, de 39%, pana la 9.268 de unitati, daca se iau in calcul si cele 1.370 de autovehicule comerciale, dintre care modelul Caddy s-a evidentiat prin cele 630 de unitati vandute.

Volkswagen Passat s-a vandut de la inceputul anului in 2.265 de exemplare, dintre care 163 de modele break. SUV-ul din oferta producatorului german Audi, Q7, a inregistrat vanzari peste asteptari, in cele patru luni de la lansare fiind vandute deja 206 modele. In acelasi timp, noul model Seat Leon s-a vandut in 412 exemplare.

Cea mai impresionanta statistica a vanzarilor esta data de cele 42 de autovehicule Porsche vandute anul acesta in tara noastra