Pick-up-ul german Mercedes Clasa X nu va purta logo-ul AMG: șeful diviziei de performanță nu concepe un asemenea vehicul

Publicat luni, 21.11.2016 12:37 de Bogdan Mirică

Chiar dacă gama AMG a devenit mai mare ca niciodată, Mercedes exclude complet ideea unui pick-up de performanță, derivat din viitorul Clasa X.

Atunci când a fost dezvăluit, noul Mercedes Clasa X Concept a aprins imaginația fanilor. Mulți s-au gândit imediat cum ar arăta un pick-up de performanță, dezvoltat de divizia AMG și chiar au apărut o serie de prelucrări digitale.

Tobias Moers, șeful diviziei AMG a vrut să potolească valul de entuziasm și să nu alimenteze o serie de speculații inutile. Prin urmare, într-un interviu acordat publicației australiene Motoring, Moers a precizat trei motive importante pentru care viitorul pick-up Mercedes nu va beneficia de tratamentul AMG.

”Chiar dacă există o piață pentru Australia, o astfel de versiune nu face parte din plan. Nu va exista un pick-up de performanță”, a explicat Moers. Acesta a susținut că un astfel de model nu ar avea suficienți clienți la nivel mondial pentru a fi dezvoltat. Cererea din acest segment nu ar produce un volum suficient.

Un al doilea motiv pentru care Mercedes nu ar da naștere unui pick-up AMG este înrudirea sa cu Nissan Navara. Dincolo de designul futurist trasat de oamenii de creație Mercedes, Clasa X Concept este dezvoltat pe arhitectura lui Nissan Navara. Chiar dacă Mercedes va opera la rândul său o mulțime de modificări platformei, ea rămâne una a unui producător de volum, nu a unuia premium. Prin urmare, nivelul de sportivitate ar avea de suferit.

Nu în ultimul rând, al treilea motiv invocat de Moers este acela potrivit căruia ideea unui pick-up cu semnătura AMG nu ar fi în concordanță cu filosofia AMG. Chiar dacă SUV-urile au fost bine primite și integrate în interiorul gamei de performanță, un pick-up nu s-ar potrivi cu filosofia germanilor.

Tobias Moers a fost cât se poate de tranșant, însă Dieter Zetsche, președintele companiei, și-a dorit o oarecare moderare a discursului. ”Nu există planuri pentru un asemenea model. Dar nu poți ști niciodată. Vom vedea cum evoluează piața și cum va fi primit acest produs”.

via motoring

  • q, luni, 21.11.2016 14:55

    ...ce s-ar putea cara cu camioneta asta? Sincer, daca as avea bani nu as avea vreun motiv s-o cumpar,nu-i vad rostul...evident,luand in considerare pretul.