Peugeot "înțeapă" rivalii care nu au fost pregătiți pentru testele de emisii WLTP: "Noi nu am oprit producția și nu am făcut stocuri"

Publicat marţi, 16.10.2018 12:51 de Daniel Popescu

Peugeot a "aruncat săgeți" spre constructorii rivali ale căror vânzări au fost grav afectate de introducerea testelor de emisii WLTP, în contextul în care Grupul PSA a fost printre puținele care a avut toate modelele omologate la timp.

Introducerea noilor teste de emisii WLTP începând din 1 septembrie pentru toate modelele din gamă a generat numeroase bătăi de cap pentru cei mai mulți constructori.

Aceștia au apelat la diverse artificii pentru a reduce impactul negativ, inclusiv prin înmatricularea a numeroase unități la dealeri în luna august, pentru ca mașinile să poată fi comercializate și după 1 septembrie.

În plus, unele versiuni ale unor modele populare au fost scoase temporar de la vânzare, iar de aceste probleme nu a scăpat nici măcar cel mai mare constructor auto european, Volkswagen. În urma acestor decizii luate de producători, piața auto a înregistrat oscilații puternice la vânzări, cu creșteri spectaculoase în august urmate de scăderi abrupte în septembrie.

Printre puținii constructori care au avut modelele omologate înainte de intrarea în vigoare a noilor teste au fost cei care formează Grupul PSA: Peugeot, Citroen, DS și Opel. Jean-Philippe Imparato, CEO-ul celor de la Peugeot, nu a ezitat să profite de situație pentru a critice indirect dificultățile înregistrate de rivali.

"Noi nu a trebuit să oprim producția. Nu a trebuit să facem stocuri. Nu a trebuit să cumpărăm aeroporturi pentru a parca mașinile nevândute. Noi am fost pregătiți", a declarat el pentru publicația britanică Autocar.

Fluctuațiile mari de vânzări vor continua probabil și pe parcursul lunii octombrie, astfel că se anticipează o revenire la normal a pieței auto în lunile noiembrie și decembrie.

Via Autocar

  • unu, marţi, 16.10.2018 13:58

    modelele noi arata chiar bine, vedem cat de fiabile sunt.

  • Anonim, marţi, 16.10.2018 14:11

    Aicia are dreptate si cei mai afectati au fost nemtii de la WV ! Peugeot are motoare foare bune .

  • unu, marţi, 16.10.2018 14:34

    Bravo! la cate motorizari au era de rasu curcilor sa isi mai si inchida buticu o perioada....

  • vianu, marţi, 16.10.2018 18:36

    @unu vanzariule sunt in crestere, modelele sunt din ce mai atragatoare, cota de piata si ea in crestere, business-ul e schimbat din temelii, imaginea de marca mai buna iar curcile...curcile rad

  • @unu, marţi, 16.10.2018 19:43

    Cam asa stau cu fiabilitatea PSA-ul : https://www.nettiauto.com/en/citroen/c4/9491211