Numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice a crescut de 20 de ori față de acum 4 ani
Datele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) arată că numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice este de 20 de ori mai mare decât în 2018. De atunci și până în prezent, s-au produs 198 de accidente grave în România, în care au fost implicate trotinete electrice.
În ultimii ani, trotineta electrică a devenit un mijloc de transport des întâlnit pe străzile din România, în special pe străzile Bucureștiului. Din ce în ce mai mulți oameni folosesc aceste trotinete electrice, care pot fi accesate prin simpla scanare a unui cod QR.
Cu toate acestea, creșterea numărului de trotinete electrice a dus și la un număr mai mare de accidente, multe dintre ele grave. Potrivit celor mai noi date ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete electrice a crescut de 20 de ori față de acum 4 ani.
Datele relevă că, din 2018 până în prezent, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate aceste vehicule. Peste 200 de oameni au fost răniți grav, 12 au fost răniți ușor, iar 13 oameni și-au pierdut viața, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române.
Cele mai multe dintre aceste accidente s-au produs din vina celor care folosesc trotinetele. Asta din cauză că nu sunt respectate regulile de circulație, iar vitezele nu sunt adaptate corespunzător la condițiile de drum.
Mai mult, este foarte probabil ca numărul accidentelor în care sunt implicate trotinete electrice să fie mult mai mare. Asta pentru că datele raportate de Inspectoratul General al Poliției Române provin de la accidente soldate cu victime. Cele care sunt soldate doar cu pagube materiale nu sunt incluse în statistică.
Începând de anul viitor, proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați să aibă asigurare.
via Economica
Dacă creste numărul de utilizatori este ceva normal. Din nou se prezintă doar partea care se vrea pentru a susține drama. Nu spun ca nu sunt probleme cu disciplina, infrastructura șamd, dar ma aștept sa se prezinte obiectiv si complet. Accidente VS utilizatori, km parcurși etc…. Altfel pare manipulare de dragul dramei.