Noutăți pentru Volkswagen ID.3: motor mai puternic și încărcare mai rapidă

Publicat vineri, 03.05.2024 11:49 de Tiberiu Safta

Volkswagen a pregătit câteva noutăți importante pentru ID.3. Mai exact, versiunea ID.3 Pro S primește acum un motor electric mai puternic, dar și un timp de încărcare mai rapid.

Constructorul german a dezvăluit o serie de actualizări importante pentru modelul său electric compact ID.3. Noutățile vizează numai versiunea ID.3 Pro S, care primește acum un motor mai puternic și mai eficient, precum și un timp de încărcare mai rapid și actualizări ale sistemului multimedia.

Astfel, noul Volkswagen ID.3 Pro S primește acum un propulsor electric de 231 de cai putere, ceea ce înseamnă un plus de 27 de cai putere față de până acum. Creșterea puterii este standard pe piața din Germania, însă restul clienților europeni vor primi motorul mai puternic prin activarea noii opțiuni Power-On-Demand.

Datorită motorului mai puternic, noul ID.3 Pro S accelerează de la 0 la 100 de km/h în 7.1 (mai rapid cu 0.8 secunde). De asemenea, motorul este acum mai eficient și garantează o autonomie de 559 de kilometri în regim WLTP (+13 kilometri). Bateria de 77 de kWh include acum și o funcție de pre-condiționare, menită să încălzească acumulatorul la temperatura optimă înainte de încărcare. Aceasta va putea fi acum încărcată la o putere de 175 de kW, ceea ce rezultă un timp de încărcare mai mic cu câteva minute.

Noutăți avem și în habitaclu, acolo unde găsim acum un ecran central mai mare, cu diagonală de 12.9 inch. Ecranul integrează mai puține butoane și primește meniuri simplificate, precum și un asistent vocal îmbunătățit și ChatGPT integrat. Alte schimbări în habitaclu includ comenzi tactile prin glisare noi, repoziționarea selectorului modurilor de rulare, butoane îmbunătățite pe volan și realitate augmentată îmbunătățită.

Lista noutăților mai include și echipament de siguranță nou, precum avertizare pentru ieșirile din parcări, o versiune îmbunătățită a asistentului Travel Assist și un sistem opțional de parcare automată. De asemenea, ID.3 Pro S primește acum și aplicația Wellness App cu funcțiile speciale Fresh Up, Calm Down și Power Break, care schimbă luminile din habitaclu, sunetul și aerul condiționat în funcție de modul ales. La final, Volkswagen oferă și un sistem audio Harman Kardon de 480 de Wați, disponibil opțional.

În Germania, noul Volkswagen ID.3 Pro S actualizat pornește de la 47.595 de euro.

via Volkswagen