Noutăți pentru Lynk & Co 01 în Europa: motor hibrid mai puternic și sistem multimedia îmbunătățit

Publicat miercuri, 11.09.2024 12:50 de Tiberiu Safta

Lynk & Co a pregătit o actualizare importantă pentru SUV-ul său hibrid 01. Noul model actualizat aduce acum un motor hibrid PHEV mai puternic, un design ușor revizuit, precum și un sistem multimedia îmbunătățit.

Constructorul suedezo-chinez a pregătit o actualizare majoră pentru primul său model de serie, SUV-ul 01. Modelul este vândut în Europa încă din 2021, iar acum primește o serie de noutăți importante pentru ca acesta să rămână relevant pe piața Bătrânului Continent.

Printre noutățile principale se numără un motor hibrid PHEV mai puternic. Această unitate, dezvoltată împreună cu chinezii de la Geely, dezvoltă acum 280 de cai putere și un cuplu de 535 Nm. Anterior, motorul lui Lynk & Co 01 livra 261 de cai putere și 425 Nm.

Mai mult, noul motor hibrid, pe lângă faptul că este mai puternic, este și mai eficient în ceea ce privește consumul. Astfel, noul motor promite un consum mediu de 0.9 l/100 km, față de 1 l/100 km cum era înainte. De asemenea, nivelul mediu de emisii de CO2 a scăzut acum de la 24 g/km până la 20 g/km. Autonomia în modul electric este aceeași ca și până acum, de 75 de kilometri.

Nu doar motorul mai puternic este singura noutate. Noua versiune actualizată primește acum un sistem multimedia îmbunătățit, cu un ecran central mai mare, de 15.4 inch. Anterior, ecranul central avea o diagonală de 12.7 inch. Sistemul multimedia are acum un procesor Qualcomm Snapdragon 8155, care face ca noul sistem să fie semnificativ mai rapid, după cum precizează constructorul. Mai mult, volanul primește acum mai multe butoane fizice.

La final, avem noutăți și la exterior. Astfel, noul Lynk & Co 01 actualizat primește acum o grilă neagră nouă, jante cu design nou, o semnătură luminoasă LED nouă pentru stopuri și o paletă de culori îmbogățită cu 3 nuanțe noi: alb Crystal, negru Sparkling și verde metalizat Mineral.

Deocamdată, Lynk & Co nu a anunțat prețurile noii versiuni actualizate a modelului 01.

via Lynk & Co

  • Bica, miercuri, 11.09.2024 15:58

    Sa speram ca si pretul o sa fie unul decent(42k max), la ce putere are, la cum arata, e o masina f buna.

  • alex_cu_a_mic, joi, 12.09.2024 10:14

    Am vazut deja una cu numere rosii. Chiar modelul asta 01 si arata destul de bine. Dar de aici pana la vanzari si volume consistente, e cale lunga. Logistica pentru a aduce o masina din China adauga o mare felie in pret. Toate modelele populare japoneze si coreene vandute pe la noi sunt produse prin Europa sau in imediata apropiere.