Noutăți pentru Jaguar F-Pace: gamă simplificată, dotări noi și autonomie mai mare pentru versiunea electrificată

Publicat miercuri, 14.12.2022 12:03 de Tiberiu Safta

Jaguar a pregătit o serie de noutăți pentru SUV-ul de performanță F-Pace. Printre îmbunătățirile aduse se numără o gamă simplificată a modelului, dotări noi și o autonomie mai mare pentru versiunea electrificată P400e.

Constructorul britanic de mașini de lux tocmai a adus câteva actualizări importante pentru SUV-ul de performanță F-Pace. Pe scurt, noul model se bucură acum de o gamă simplificată, cu mai puține linii de echipare, dar care vin mai bine dotate cu echipament nou, precum și de o autonomie mărită pentru versiunea hibridă PHEV P400e.

AUTONOMIE MAI MARE

Această versiune electrificată primește acum o baterie mai mare, de 19.2 kWh. De aici rezultă o autonomie mărită la 65 de kilometri în modul de rulare electric, față de cei 53 de kilometri oferiți până în prezent.

Asta înseamnă o creștere cu 20% a autonomiei lui P400e. Propulsorul rămâne neschimbat, fiind vorba de un agregat de 404 cai putere și 640 Nm. Asta îi permite lui F-Pace P400e să atingă 100 de km/h în 5.3 secunde.

GAMĂ SIMPLIFICATĂ

Așa cum spuneam, gama lui F-Pace a fost simplificată și include acum 5 linii de echipare: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 Sport și versiunea de performanță SVR. Versiunile R-Dynamic primesc jante de 19, 20 sau 21 de inch, alături de anvelope cu tehnologie run-flat oferite opțional.

Jaguar oferă acum și pachetul Black Pack cu accente negre la exterior pentru capacele oglinzilor, grilă, ramele grilei, ramele geamurilor, prizele de aer montate pe aripi și pentru emblemele montate pe hayon. Inclusiv sigla grilei R-Dynamic a fost ușor schimbată și este acum vopsită în gri și negru față de combinația dintre roșu și verde, cum era până acum.

DOTĂRI NOI

Echiparea 400 Sport primește jante de 22 de inch vopsite în argintiu și cu capace centrale vopsite în negru și argintiu, care înlocuiește combinația de roșu și argintiu.

Schimbări avem și la interior, acolo unde toate liniile de echipare primesc noul instrumentar Digital Driver Display, alături de sistemul multimedia Pivi Pro. Acesta este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, iar sistemul multimedia are și comanda vocală Alexa integrată, precum și sistemul de navigație what3words. De asemenea, în echiparea standard este oferit și un sistem de încărcare wireless pentru smartphone.

Toate liniile de echipare beneficiază de tracțiune integrală inteligentă și de o cutie de viteze automată cu 8 trepte. Gama de motorizări a lui F-Pace este alcătuită din: propulsoare microhibride diesel cu 4 cilindri de 163 sau 204 CP, un motor diesel microhibrid cu 6 cilindri și 300 CP, un motor pe benzină convențional cu 4 cilindri de 250 CP, un alt propulsor microhibrid pe benzină de 400 CP, alături de propulsorul electrificat de 404 CP și motorul V8 de 550 CP, montat pe versiunea SVR. Aceasta din urmă atinge 100 de km/h în 4 secunde și o viteză maximă de 286 km/h.

Noul Jaguar F-Pace actualizat va fi disponibil începând cu a doua jumătate a lui 2023.

via Jaguar

  • Mircea Badea, joi, 15.12.2022 09:44

    dar ce a patit manechinuita din poza? suparata ca nu e mai mare..bateria?