Noul Lexus NX Overtrail: versiune de teren cu suspensie înălțată

Publicat joi, 17.10.2024 13:15 de Tiberiu Safta

Lexus a prezentat oficial noul NX Overtrail, o versiune creată pentru off-road. Noua versiune primește o vopsea exclusivă, anvelope de teren și o suspensie înălțată, printre alte noutăți.

Constructorul japonez de mașini premium a lansat o nouă versiune pentru SUV-ul NX. Modelul primește acum o versiune creată special pentru off-road, botezată Overtrail. Față de un Lexus NX obișnuit, noua versiune Overtrail aduce modificări specifice pentru teren accidentat, dar și câteva dotări noi, exclusive.

Noul Lexus NX Overtrail va putea fi ușor de recunoscut după suspensia înălțată cu 15 milimetri față de un NX obișnuit. Astfel, garda la sol a noului model este acum de 200 milimetri. De asemenea, noul NX Overtrail primește jante de 18 inch negre cu design exclusiv, încălțate în anvelope de teren. Noua versiune primește și nuanța exclusivă de bej Moon Desert, însă NX Overtrail poate fi vopsit și în alte 6 culori.

Alte detalii specifice la exterior sunt reprezentate de accente negre pentru oglinzi, barele plafonului, ramele geamurilor, grilă, sigle și în jurul luminilor de ceață.

În habitaclu, noul Lexus NX Overtrail primește scaune îmbrăcate în piele sintetică neagră. Tapițeria include și nuanța de kaki pentru suporturile laterale ale scaunelor, cotiere, panourile portierelor și cusături. Tot aici mai avem și ornamente din lemn natural Bookmatch noi.

Scaunele din față sunt încălzite, ventilate și reglabile electric. Pe lista de dotări mai sunt un aer condiționat automat cu purificator de aer nanoe-X, sistemul Lexus Climate Concierge pentru reglarea automată a temperaturii pentru toți ocupanții și iluminare ambientală cu 64 de culori.

Bineînțeles, aici avem și ecranul central de 14 inch, un asistent vocal, 4 porturi USB-C și o tavă de încărcare wireless pentru telefon. Hayonul este acționat electronic și include un senzor de picior. Ca opțiune, noul model poate fi dotat și cu un cârlig de remorcare. Noul Lexus NX Overtrail poate tracta până la 1500 kilograme.

Noua versiune de teren a lui Lexus NX este disponibilă cu 3 motorizări: NX 350h, NX 450h+ și NX 350. Cele 3 propulsoare dezvoltă, în ordine, 244, 309 și 275 cai putere. Tracțiunea integrală este standard pentru toate cele 3 motorizări.

La final, noul Lexus NX mai primește și o suspensie variabilă adaptivă, precum și noul mod de rulare Trail. În pachet mai este inclus sistemul de asistență avansată Lexus Safety System+, care include senzori de parcare în față și în spate, precum și o cameră video cu vedere panoramică.

Deocamdată, Lexus nu a anunțat prețurile noii versiuni de teren a lui NX.

via Lexus

  • Cătălin, vineri, 18.10.2024 09:52

    Hayonul electronic este o opțiune de reținut. Ceilalți giganți din industrie oferă hayon electric

  • Bica, vineri, 18.10.2024 12:47

    Singurul minus e pretul care e f mare ptr ce ofera masina asta. 70k ptr 350h e imens, in germania iei aceeasi masina cu 55k.

  • Adrian, vineri, 18.10.2024 13:23

    Era chiar mare nevoie de versiunea asta. Demult asteptam sa merg in off-road cu un Lexus si sa las de.o parte Samurai, Wrangler, L200 si alte cotețe sh, dar mult mai capabile.