Noul Lamborghini Countach, rechemat din cauza unei probleme care poate duce la desprinderea capotei motorului în mers

Publicat joi, 24.11.2022 16:50 de Tiberiu Safta

Lamborghini a inițiat o campanie de rechemare pentru modelul Countach după ce a fost descoperită o problemă la capota motorului. Din cauza unei erori de fabricație, capota din sticlă se poate desprinde în timpul mersului. Doar 9 exemplare sunt afectate.

Rareori se întâmplă ca un constructor de mașini de performanță ca Lamborghini să inițieze o campanie de rechemare pentru modelele sale. Însă, de această dată, constructorul italian din Sant’Agata Bolognese a fost nevoit să înceapă un recall pentru noul Lamborghini Countach.

Organismul de siguranță rutieră din Statele Unite, NHTSA, a raportat o problemă cu privire la prinderea capotei motorului. Din cauza unei erori de fabricație, capota confecționată din sticlă se poate desprinde în timpul mersului.

Această problemă afectează 9 exemplare ale lui Countach, produse între 30 iunie și 28 iulie. Toate cele 9 exemplare se află în garanție, ceea ce înseamnă că Lamborghini va înlocui capota gratuit dacă se descoperă o problemă de prindere la aceasta.

Noul Lamborghini Countach dispune de un propulsor V12 hibrid de 6.5 litri, care livrează 803 cai putere. Modelul are nevoie de numai 2.8 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă este de 355 de km/h. Noua generație Countach este produsă în doar 112 exemplare.

via Motor1

  • Mircea Badea, vineri, 25.11.2022 10:07

    a lucrat un roman in perioada aia?