Noul concept Alpine A390_β: SUV coupe cu 3 motoare electrice

Publicat vineri, 11.10.2024 11:31 de Silvian Irimia

Francezii de la Alpine au prezentat coneptul numit A390_β. Este primul SUV al companiei franceze, menit să rivalizeze cu modele ca Porsche Macan.

Alpine, brandul sportiv al celor de la Renault, se pregătește să treacă la o nouă gamă de vehicule. Aceștia au prezentat conceptul Alpine A390_β. Compania își numește SUV-ul coupe un "Sports Fastback" și susține că exteriorul este „85% fidel” modelului de serie care va fi lansat anul viitor.

Șefii susțin că acest model este un pas natural pentru brand, sugerând că A390 va atrage clienți noi. Totuși, acest model nu este un crossover clasic de familie. Deși deocamdată este doar un concept, A390_β se laudă cu 3 motoare electrice, iar inginerii francezi susțin că acest crossover se va conduce ca modelul A110.

A390_β împinge Alpine într-o direcție complet nouă de design, renunțând la grupurile optice duble ale modelului A110 în favoarea unei bare de lumini subțiri, pe toată lățimea, și un logo iluminat. Conceptul vine cu un set mare de jante (22 de inch în față și 23 de inch în spate) cu un capac central albastru iluminat.

Grila frontală „micro-perforată” canalizează aerul în jurul părții frontale, în timp ce prizele de aer accelerează fluxul de aer către spate. Producătorul francez a confirmat că A390 va fi construit în fabrica sa din Dieppe, nordul Franței.

Deși exteriorul conceptului este reprezentativ pentru viitorul SUV, interiorul este încă destul de departe de versiunea finală. Inspirat de munții Alpi, interiorul prezintă o podea din fibră de carbon texturată și un set de scaune spate albe. Normal, inspirația pentru acestea ar fi zăpada de pe crestele Alpilor.

Scaunele față și volanul sunt inspirate din Formula 1, ceva normal având în vedere că Alpine are o echipă în F1. La fel ca la hot hatch-ul A290, conceptul dispune de un buton „OV” (overtake) care deblochează puterea completă pentru scurte perioade de timp.ț

În plus, există comutatoare pentru suspensia hidraulică și frânarea regenerativă, precum și pentru funcțiile multimedia ale mașinii. Multe dintre informațiile tehnice ale mașinii rămân secrete.Momentan știm doar că acest model are 3 motoare electrice, adică unul pe puntea față și două pe puntea spate.

Conceptul se bazează pe platforma AmpR Medium a Grupului Renault, găsită la modele precum Megane și Scenic. Totuși, la aproximativ 4.7 m lungime, A390 este mult mai lung decât oricare dintre aceste mașini. Șefii Alpine țintesc lansarea unui nou model pe an până în anul 2028, cu A390 programat pentru anul viitor.

Ulterior, va urma succesorul electric al lui A110 în 2026, cu o versiune decapotabilă la scurt timp după. Linia inițială va fi completată de un model mai mare, denumit A310, în 2028.

via Alpine

  • Bixente, vineri, 11.10.2024 12:19

    Pentru inegalabila stare de bine generata de zenitul predictibilităţii, mai ales ca scaunele frontale si volanul sunt inspirate din F1, SUV-ul Alpine o sa apeleze la motoare electrice Mercedes, nu ? Zic că-i decizia optima pentru autenticitatea produsului.

  • Elektrikkk, vineri, 11.10.2024 13:08

    Dinozaurii auto fac concepte impotente, uitaţi ce face Tesla deja AZI şi prezentat în carne şi oase. Sau oţel, sticlă şi plastic mai bine zis... https://youtu.be/lRZVdtzTYPU Lăsând la o parte fanii Tesla,... totuşi.. Wow.