Nou circuit Nissan

Publicat marţi, 12.09.2006 13:10 de Robert Gherghe

Japonezii de la Nissan au construit cea mai mare pista de teste a companiei din Japonia. Circuitul de la Hokkaido masoara 8,1 km.

Compania Nissan a anuntat finisarea lucrarilor la circuitul de teste de la Hokkaido.

Cu o lungime de 8,1 kilometri, circuitul de la Hokkaido devine cea mai lunga pista de teste pe care o detine Nissan din Japonia. Costurile de constructie au avut o valoare de peste 27 de milioane de dolari, iar designul circuitului permite atingerea unor viteze de 300 km/h.

Denumirea oficiala a pistei de teste este Hokkaido Proving Ground.

Prin acest circuit de mare viteza, Nissan are posibilitatea sa testeze modele atat la o viteza normala cat si la viteze foarte mari. Acest lucru ne va da posibilitatea sa vedem calitatea si performantele modelelor noastre”, a declarat Mitsuhiko Yamashita, vice-presedinte la departamentul de cercetare si dezvoltare Nissan.

Circuitul este construit dupa modelul circuitelor germane de teste, cu linii drepte, viraje ascutite si suprafete de asfalt diferite, pentru a observa capacitatea de adaptare a vehiculelor testate la viteze ridicate. Suprafata lui Hokkaido Proving Ground este de 7 milioane metri patrati.

Plasat langa orasul Rikubetsu, cea mai rece localitate a Japoniei, circuitul da posibilitatea efectuarii testelor pe timp nefavorabil, temperaturile ajungand iarna la minus 15 grade Celsius.