Noile Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport: marchează prima victorie a mărcii la Mille Miglia

Publicat joi, 16.05.2024 13:17 de Tiberiu Safta

Alfa Romeo a lansat ediția specială Super Sport pentru modelele Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio. În total, cele două modele vor fi produse în 450 de exemplare, iar acestea aduc un omagiu primei victorii a mărcii italiene la celebra cursă Mille Miglia.

Constructorul italian sărbătorește 96 de ani de când a obținut prima victorie la celebra cursă de anduranță Mille Miglia, o cursă de peste 1600 de kilometri în jurul Italiei. Alfa Romeo este cea mai de succes marcă în această cursă, care a fost organizată în fiecare an până în 1957. Mai exact, marca italiană a obținut nu mai puțin de 11 victorii în această cursă.

Pentru a marca prima victorie din 1928, Alfa Romeo a lansat noua ediție specială Super Sport pentru modelele Giulia Quadrifoglio și Stelvio Quadrifoglio. Cele două modele primesc o emblemă Quadrifoglio nouă, cu fundal negru pentru prima dată în istoria mărcii. Ambele modele primesc un motor V6 de 2.9 litri, de 520 de cai putere, însă cele mai multe noutăți sunt de natură vizuală.

Astfel, atât Giulia, cât și Stelvio Super Sport sunt disponibile în 3 nuanțe exclusive: Rosso Etna, Nero Vulcano și Bianco Alfa (doar pentru Giulia). Mai mult, ambele modele primesc plafon din fibră de carbon (opțional pentru Giulia), jante de 19 inch (Giulia), respectiv de 21 de inch (Stelvio), precum și etriere vopsite în negru.

Inclusiv în habitaclu avem ornamente 3D din fibră de carbon și vopsite în roșu. Tetierele din față conțin numele Super Sport brodat pe acestea cu cusături roșii, precum și numărul exemplarului. Volanul este îmbrăcat în piele, în combinație cu alcantara, iar aici avem cusături negre și accente din fibră de carbon.

Alte noutăți exclusive ediției speciale sunt: arborele transmisiei din fibră de carbon, elemente ale caroseriei din fibră de carbon (capota, eleronul, capacele oglinzilor și pragurile), aerodinamică activă și evacuare Akrapovic.

Împreună, cele două modele vor fi construite în 450 de exemplare. Giulia Super Sport va fi produsă în 275 de bucăți, în timp ce Stelvio Super Sport va fi produs în numai 175 de unități.

via Alfa Romeo

  • nobody, sâmbătă, 18.05.2024 09:46

    Frumoase

  • Diana Șosoacă, sâmbătă, 18.05.2024 11:32

    Giulia e providențială.