Nissan i-a făcut plângere penală lui Carlos Ghosn pentru abuz în serviciu: “Conduita lui a fost inacceptabilă, vom cere despăgubiri”

Publicat luni, 22.04.2019 10:13 de Paul Cosma

Nissan a anunțat că a făcut o plângere penală împotriva lui Carlos Ghosn și îl acuză de abuz în serviciu pe fostul său șef. “Conduita lui a fost inacceptabilă, vom cere despăgubiri,” au transmis oficialii constructorului.

La începutul acestei săptămâni, Nissan a depus o plângere penală pe numele lui Carlos Ghosn, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor companiei.

Nissan a descoperit plăți făcute către o companie de peste Ocean prin intermediul unei subsidiare, iar banii au fost direcționați către Ghosn pentru “îmbogățire personală”.

“Conduita lui Carlos Ghosn a fost inacceptabilă, iar Nissan va cere despăgubirile care i se cuvin,” au transmis oficialii constructorului.

În același timp, procurorii din Tokyo l-au pus sub acuzare luni pe fostul președinte al Nissan, Carlos Ghosn, pentru abuz de încredere în formă agravată. Aceasta este a patra inculpare formulată împotriva lui Carlos Ghosn și, în plus, a fost emisă în aceeași zi în care urma să expire actuala perioadă de detenție.

Via Reuters