Mostenitorul Toyota devine presedintele companiei

Publicat marţi, 20.01.2009 12:05 de Robert Gherghe

Akio Toyoda, nepotul fondatorului Toyota, a fost numit in fruntea companiei nipone, in contextul celei mai negre perioade din istorie.

Soc de proportii pe piata auto mondiala. Toyota, cel mai mare producator auto din lume, are de astazi un nou presedinte. Akio Toyoda (foto), nepotul fondatorului companiei, a fost numit in fruntea grupului auto nipon pentru a scoate Toyota din cea mai mare criza cu care s-a confruntat in istoria sa.

Akio Toyoda, vicepresedinte executiv al companiei, va prelua functia de la Katsuaki Watanabe din luna iunie. Watanabe nu va renuntat la brandul nipon, urmand sa preia o pozitie mai joasa, cea de vicepresedinte al consiliului de administratie, consiliu care va fi condus in continuare de Fujio Cho.

Imi asum sarcina extrem de grea sa conduc compania prin cea mai mare criza economica cu care ne confruntam in ultimii 100 de ani. Deocamdata, relectez asupra responsabilitatii imense pe care o am”, a declarat Toyoda.

Akio Toyoda, nepotul lui Kiichiro Toyoda, fondatorul companiei in 1937, are 52 de ani si este primul membru al familiei care devine presedinte in ultimii 14 ani.

Domnul Toyoda este extrem de carismatic pentru ca este un membru al familiei, dar inca nu stim care va fi stilul lui de conducere. In orice caz, ei au nevoie de o schimbare drastica de strategie”, a declarat Tatsuya Mizuno, analist la Fitch Ratings.

Via | YahooNews