Mini a dezvaluit detalii suplimentare despre viitorul Speedster

Publicat vineri, 24.04.2009 15:03 de Sebastian Toma

Mini Speedster va fi un roadster decapotabil cu doua locuri care va ataca segmentul viitorului Mazda MX-5 si Honda CRZ.

Mini pregateste un roadster decapotabil in stilul caracteristic companiei britanice. Noul model se va numi Speedster si va ataca segmentul de piata ar viitoarelor Mazda MX-5 si Honda CRZ. Acest model va fi prima masina sport autentica produsa de britanicii de la Mini si va fi bazata pe platforma lui Mini Cabrio.

Datorita fapului ca noul Speedster va folosi platforma unui model existent, acesta va avea posibilitatea de a folosi piese adaptate ale gamei Mini si va avea costuri de dezvoltare foarte reduse. Bineinteles, pentru a isi justifica prezenta pe piata, modelul va avea anumite caracteristici unice. Noul Mini Speedster va avea doar doua locuri si va oferi un spatiu suplimentar pentru bagaje.

Proportiile de roadster clasic ale modelului sunt intarite de aripile umflate si de liniile capotei si ale parbrizului. Cu toate acestea, modelul va purta o grila fata caracteristica modelelor Mini si va avea o fanta de aer in capota la fel ca la modelele Cooper S. Acoperisul din material textil va fi decapotat in mod electric si acesta va fi depozitat in portbagaj, la fel ca la Mini Cabrio.

Materialul din care este fabricat acest acoperis le permite designerilor sa creeze un profil sportiv care sa se potriveasca cu parbrizul arcuit al lui Speedster. Ulterior, britanicii vor introduce o versiune echipata cu un hardtop retractabil. Caroseria lui Speedster ar putea fi produsa de un producator extern, cum era Karmann. Dupa constructia caroseriei, aceasta va fi trimisa inapoi la Mini pentru instalarea componentelor interne si a trenului de reluare. Noul Mini Speedster va fi lansat in anul 2011 iar britanicii vor oferi si o versiune John Cooper Works.

Via | AutoExpress

  • Andy, vineri, 24.04.2009 17:06
    speedster vs cabrio

    cam ciudata intentia, fiindca e foarte probabil ca un astfel de model va canibaliza in mare masura versiunea cabrio poate sa il inlocuiasca...ramane de vazut