Mercedes dezvolta hibride cu ajutorul Lotus

Publicat miercuri, 11.07.2007 16:51 de Bogdan Mirică

Lotus va oferi consultanta pentru viitoarele hibride Mercedes. Pentru inceput eforturile se vor indrepta catre S-Klasse hibrid

Mercedes pune accentul din ce in ce mai mult pe dezvoltarea unor trenuri de rulare hibride. Pentru a obtine rezultate fiabile si care sa multumeasca publicul, Mercedes a apelat la un constructor cu experienta si anume Lotus. Compania britanica si-a castigat renumele in acest domeniu multumita succesului de care s-a bucurat modelul ecologic Tesla Roadster.

Mercedes se va folosi de ajutorul Lotus pentru a imbunatati trenul de rulare hibrid, dezvoltat special pentru S-Klasse. Britanicii isi vor indrepta atentia in special asupra mecanismului care asigura trecerea intre motorul electric si cel conventional.

Versiunea ecologica a lui S-Klasse va fi propulsata de un motor electric pozitionat in partea frontala si de o unitate V6 pe benzina de 3.5 litri care dezvolta 268 de cai putere. Cele doua propulsoare vor oferi o putere totala de 300 de cai si un consum de doar 6.7 litri/100km.

Mercedes se gandeste sa ofere ca alternativa pentru unitatea hibrida si propulsorul diesel de 2.2 litri si 168 de cai putere care incorporeaza cea mai noua tehnologie BLUETEC.