Mercedes-AMG ar putea lansa un rival pentru Porsche 718 Cayman: sportiva ar urma să aibă un motor de circa 400 de cai putere

Publicat marţi, 10.07.2018 12:06 de Daniel Popescu

Mercedes-AMG analizează posibilitatea de a dezvolta o sportivă cu un sistem de propulsie de circa 400 de cai putere care să aibă drept rival principal Porsche 718 Cayman.

Divizia de performanță a celor de la Mercedes are în prezent o gamă alcătuită din SLS, GT, GT 4-Door Coupe și Project One (foto). Constructorul german analizează oportunitatea de a extinde aceasta gamă cu încă un model sportiv care să rivalizeze cu Porsche 718 Cayman.

Modelul ar urma să preia o serie de elemente de design de la Project One și să fie poziționat în gamă sub Mercedes-AMG GT, însă alte detalii nu au fost încă stabilite.

Sistemul de propulsie ar urma să se bazeze pe cel disponibil în prezent pe hot-hatch-ul A45 și să fie îmbunătățit pentru a genera aproximativ 400 de cai putere, la care s-ar putea adăuga și un sistem micro-hibrid.

Comparativ, Porsche 718 Cayman vine cu un motor turbo de 2.0 litri și 300 CP, în timp ce varianta mai puternică, Cayman S, scoate 350 CP dintr-un motor de 2.5 litri turbo derivat din vechiul 3.0 Boxer aspirat.

"Ne-am gândit foarte mult cum ar putea Mercedes-AMG să profite mai mult de succesul din sporturile cu motor, în special Formula 1 și cursele de anduranță. Una dintre idei este o sportivă potrivită pentru rularea pe circuit. Dar pentru moment este doar o idee", a declarat un manager Mercedes-AMG pentru publicația Autocar.

Planul a fost deja prezentat consiliului de conducere, care urmează să ia o decizie finală în această privință în perioada următoare.

Via Autocar