Măsuri radicale în Camerun: şofatul e interzis pe timpul nopţii

Publicat joi, 30.06.2011 13:02 de Mircea Meșter

Guvernul camerunez le interzice maşinilor să circule pe timpul nopţii. Motivul: în această perioadă a zilei au loc foarte multe accidente.

Autorităţile din Camerun au luat o măsură fără precedent în istorie, iscând foarte multe discuţii în rândurile şoferilor şi ale unor afacerişti locali. Începând din această săptămână, nicio maşină nu are voie să circule pe străzile din Camerun pe timpul nopţii.

Măsura este impusă între orele 21 şi 5 dimineaţa, scopul acesteia fiind scăderea substanţială a accidentelor. Conform Ministerului Transporturilor din Camerun, doar 5% din traficul ţării are loc pe timp de noapte. Dar, în acelaşi timp, o treime din totalul accidentelor de pe şoselele ţării se întâmplă în această perioadă. 

Camerun este una dintre ţările cu cele mai proaste şosele din Africa, doar 20% dintre şoselele acestei ţări fiind asfaltate. În primele cinci luni ale acestui an, în accidentele rutiere petrecute în Camerun şi-au pierdut viaţa 1200 de persoane, alte 5000 fiind grav rănite.

Evident, măsura guvernamentală a stârnit nemulţumire în rândul şoferilor, însă cei mai supăraţi sunt patronii restaurantelor, barurilor şi cluburilor. Aceştia susţin că lipsa maşinilor pe timpul nopţii le va distruge afecerile.

via | Transmissia

  • prudentul, joi, 30.06.2011 16:16
    cum?

    "...să circule pe timpul nopţii. Motivul: în această perioadă a zilei au loc foarte multe accidente." Deci, noaptea e o perioadă a zilei?

  • brn, joi, 30.06.2011 18:07
    prudentul

    zi calendaristica iti spune ceva?? eu cred ca are vreo 24 de ore, daca nu ma insel...sau tu sti altceva ce noi nu stim???

  • Hadouken, joi, 30.06.2011 18:36
    @prudentul

    O zi are 23 ore, 56 minute si 4,1 secunde (aprox 24 ore). Deci da, noaptea este o perioada a unei zi.

  • andrey11, joi, 30.06.2011 19:00
    @automarket

    trebuie sa faceti ceva cu greselile de ortografie din articole. angajati pe cineva care sa va citeasca articolele inainte ca acestea sa fie publicate, pt ca posibil ca persoana care a scris articolul sa il reciteasca de 2-3 ori si tot sa nu isi dea seama de greseli, e in firea omului.