Masina construita din mancare

Publicat joi, 29.03.2007 10:10 de Robert Gherghe

Prima masina construita aproape integral din mancare. Asa au denumit studentii masina de curse Eco One.

Un grup de studenti au construit o masina din mancare, poate suna ca o gluma de 1 aprilie dar nu este asa.

Eco One are o carcasa fabricata din canepa, pneurile sunt din cartofi si franele din nuci de acaju. Eco One poate functiona doar pe baza de bio-combustibili. Creat de studentii de la Universitatea din Warwick, Eco One a fost gandita, initial, sa atinga viteza maxima de 241 hm/h, dar profesorul coordonator al proiectului, Ben Wood a considerat ca este prea mult si a redus viteza maxima la 201 km/h.

Profesorul coordonator, doctor in Inginerie la Universitatea din Warwick, a declarat:”Aproape toate componentele masinii sunt obtinute din materiale bio-degradabile sau reciclabile. Toate materialele din plastic sunt obtinute din plante. Intentia mea a fost sa cream o masina de curse destul de performanta si conceputa in proportie de 95% din materiale bio-degradabile si reciclabile. Daca noi am reusit sa facem o masina crescuta virtual din seminte, imaginati-va ce ar putea face companiile auto cu masinile de serie”.

  • prudentul, duminică, 01.04.2007 19:08
    papa pe roti

    Canepa se fumeaza, bre, nu e mancare. Pneurile din cartofi vor fi folosite din sezonul 2008 in Formula 1, datorita durabilitatii sporite. Blocul motor e din cascaval(ca se preteaza bine la alezare) iar in cazul pistoanelor au trebuit sa gaseasca ceva mai rezistent. Asa ca le-au facut din mamaliga.

  • Davidoff, duminică, 01.04.2007 23:05
    ola

    as dori mai multe informatii daca are cineva despre acest proiect...adresa mea de mail e [email protected]. multumesc