Mai țineți minte Honda Prelude? Celebrul model ar putea renaște sub forma unei mașini electrice

Publicat luni, 07.11.2022 10:51 de Tiberiu Safta

Potrivit unor zvonuri noi, Honda ar urma să readucă pe scenă numele Prelude. Mașina ar urma să fie una electrică de performanță și va fi prezentată în 2028.

Honda Prelude este un model de performanță produs de către constructorul japonez începând din 1978. De-a lungul vieții sale, Prelude a fost produs în 5 generații, iar fiecare s-a bucurat de o popularitate mare, în special în rândul pasionaților de mașini sport.

Cu toate acestea, Honda Prelude a fost retras complet în 2001 și a rămas fără succesor. Însă, este foarte probabil ca celebrul nume al mărcii nipone să revină pe scena auto la sfârșitul acestui deceniu.

Potrivit unor zvonuri apărute în publicația japoneză Best Car Web, Honda Prelude ar putea renaște sub forma unei viitoare mașini electrice de performanță. De altfel, publicația spune că viitorul model este inclus în planurile de electrificare ale mărcii japoneze, alături de un alt model de performanță electric. Cel din urmă model ar urma să fie succesorul electric al lui NSX.

Honda a precizat că cele două modele de performanță vor reprezenta viitorul etalon al mărcii în epoca electrică. Viitorul Prelude ar urma să fie lansat în 2028, la 27 de ani distanță de ultima generație.

În încheiere, conform planului de electrificare, Honda va lansa nu mai puțin de 30 de modele cu zero emisii noi până în 2030.

via Best Car Web