Lego a construit un Civic Type R în mărime naturală: Hot Hatch-ul este fabricat din peste 320.000 de piese

Publicat miercuri, 24.04.2019 11:23 de Cornel Șocariciu

Lego a pregătit un exemplar Honda Civic Type R în mărime naturală. Specialiștii au folosit peste 320.000 de piese Lego, iar echipa formată din nouă oameni a avut nevoie de peste 1.300 de ore pentru asamblarea completă a proiectului.

Pasionații de Lego, dar și fanii industriei auto au parte de o surpriză de proporții din partea grupului danez: Lego a construit un exemplar Honda Civic Type R în mărime naturală. Vehiculul pregătit de Lego a fost dezvoltat împreună cu specialiștii din cadrul diviziei Honda din Australia și va putea fi admirat în premieră în cadrul show-ul "Lego Masters".

Peste 320.000 de piese Lego au fost utilizate pentru a produce o copie fidelă a Hot Hatch-ului nipon. Piesele au fost așezate pe o structură din oțel și au fost lipite cu adezivi speciali pentru ca "jucăria" să poată fi transportată în siguranță.

Conform oficialilor Lego, o echipă formată din nouă oameni a avut nevoie de peste 1.300 de ore pentru a asambla toate piesele. Fanii vor putea controla farurile, luminile de ceață, lumina pentru mersul cu spatele și luminile de semnalizare cu ajutorul unei tablete.

"Ne-a plăcut acest proiect. Caroseria Hot Hatch-ului dispune de o mulțime de linii rotunjite, iar acest lucru a făcut ca provocarea să fie și mai interesantă", a declarat Ryan McNaught, unul dintre specialiștii Lego.

În trecut, fanii Lego au putut admira în mărime naturală un McLaren 720S, un McLaren Senna și un Bugatti Chiron.