Legendara "Zeiță" Cadillac a renăscut după 60 de ani, odată cu debutul electricei Celestiq

Publicat vineri, 23.12.2022 10:27 de Alexandru Monenciu

"Zeița" Cadillac a stat la loc de cinste, pe capota fiecărui model al mărcii americane în perioada 1933 - 1956. Acum, odată cu debutul modelului cu zero emisii Celestiq, "Zeița" a renăscut în era modernă.

În prezent, puține mărci auto mai păstrează așa numitele embleme de capotă. Fără îndoială, una dintre cele mai celebre embleme este The Spirit of Ecstasy a britanicilor de la Rolls-Royce.

Dar, în anii '30, aceste ornamente erau foarte populare și majoritatea producătorilor le puneau la loc de cinste, pe capota modelelor lor. Spre exemplu, Cadillac avea Zeița sau, "Cadillac Goddess", care s-a regăsit pe toate mașinile mărcii din perioada 1933 - 1956.

"Zeița" a revenit pentru o ediție limitată a lui Cadillac Eldorado Brougham în 1959, iar apoi a dispărut în negura timpului.

În urmă cu puțin timp, constructorul american a prezentat versiunea de serie a modelului electric Celestiq, iar acest moment a marcat și revenirea "Zeiței". După o pauză de 63 de ani.

Desigur, celebra emblemă a fost transformată și pregătită pentru era modernă de sculptorul Richard Wiquist, din cadrul departamentului de design al gigantului american GM. Emblema originală a servit drept inspirație.

"Zeița" nu a fost montată pe capota electricului Celestiq, dar poate fi regăsită pe aripile față. Totodată, ea a fost încastrată și în butonul rotativ al sistemului multimedia.

Mai mult, imaginea "Zeiței" va fi vizibilă, pe instrumentarul digital de bord, și atunci când mașina va fi pusă/scoasă de la încărcat. 

via Cadillac

  • r, vineri, 23.12.2022 22:14

    E frumos zborul care îl reprezinta. Dar mai modern decât Bird in Space a lui Brâncuși (1932) încă nu s-a creat nimica.

  • Mike, sâmbătă, 24.12.2022 08:12

    Vin electricele, vin, .... QED