Land Rover va lansa noul Defender in 2013

Publicat vineri, 24.04.2009 18:05 de Bogdan Mirică

Land Rover pregateste cu atentie noua generatie a legendarului model Defender. Acesta va sosi in 2013 si va introduce probabil o gama nou de motorizari eficiente.

Land Rover a fost vazut dintotdeauna ca un constructor care exceleaza in off-road, multumita capacitatilor extreme dovedite de modelul Defender. De aceea, in acest moment, britanicii privesc cu multa atentie spre anii ce vor urma.

Noua generatie a legendarului Defender se pregateste de un debut mondial in 2013. Pana atunci insa, inginerii britanici trebuie sa se asigure ca noul model va fi un produs perfect, capabil de o apropiere mai mare a publicului pasionat de escapade off-road si nu numai.

Modelul are deja o traditie pe piata europeana, Defender fiind comercializat inca din 1948. In acest moment, Land Rover vinde anual doar 20-25.000 de exemplare, unor clienti care sunt dispusi sa renunte la confort si finisaje deosebite in favoarea unei masini robuste si rigide, capabila sa depaseasca orice teren accidentat.

In urmatorii ani Land Rover va lucra la o generatie noua, capabila sa respecte normele de poluare fara a face insa compromisuri la nivelul experientei traite la volan. Pentru a sustine acest proces de dezvoltare si pentru a justifica investiile facute, constructorul britanic isi propune sa creasca cifra de vanzari anuala pana la 40.000 de unitati.

De asemenea, pentru a reducere costurile, se asteapta ca Land Rover sa foloseasca platforma modelului Discovery. Solutia sta insa sub semnul intrebarii pentru ca o asemena decizie ar insemna ca platforma trebuie remodelata pentru a face fata cerintelor extreme de off-road.

via | Autoblog

  • sorin, duminică, 26.04.2009 11:06
    daca...

    Daca si ultimul off roader o sa iasa un mutant pentru asfalt si/sau iesiri la iarba verde s-a cam stins si old school'ul....Defender era Ultimul Mohican (Clasa G nu stiu daca se mai fabrica).... Parerea mea....

  • davyd, duminică, 26.04.2009 11:35

    Clasa G se mai fabrica sorin.....da la ce preturi are Clasa G pe langa Defender nu stiu da ii poti numi concurenti.....la prima vedere asa pare.....dar tehnologic Clasa G e mult peste Defender......si aici se justifica pretul mult mai mare

  • emilio, luni, 27.04.2009 09:35

    sorin, tu nu vezi ca pe producatorii auto i doare-n cur de preferintele si mai ales nevoile cumparatorilor? "asta e noul model, daca vreti il luati daca nu-nu, ma fut in voi de clienti" si cocalarii, ca sa sa fie "cool" cu orice pret, , o sa cumpere rahatul bagat pe gat de producatori.

  • octav, luni, 27.04.2009 16:14

    asta cam asa e, n-am vazut in ultimul timp un singur model dedicat cu adevarat nevoilor clientilor, numai panarame de masini care-ti iau fata cu desingul... isi merita soarta si declinul vanzarilor, sa se spele pe cap cu ele... daca si defender se va face pe platforma de suv, inseamna ca s-a cam sfarsit cu modelele dedicate...