Lamborghini: "Vom face masini mai usoare"

Publicat marţi, 26.01.2010 12:14 de Bogdan Mirică

Lamborghini a anuntat ca se va concentra pe reducerea masei totale a modelelor sale si va incerca sa imbunatateasca valorile acceleratiei si nu pe cele ale vitezei maxime.

In conditiile in care reglementarile organismelor internationale privind emisiile modelelor de serie devin tot mai stricte, strategiile de dezvoltare ale marilor constructori se schimba. Lamborghini este cel mai recent exemplu in acest sens, constructorul din Sant'Agata Bolognese fiind decis sa se concentreze mai mult asupra reducerii masei totale si mai putin asupra capacitatii motoarelor.

Declaratia a fost facuta de insusi Stephan Winkelmann, presedintele executiv Lamborghini, care a sustinut ca ia serios in considerare posibilele reglementari guvernamentale ce ar ingradi performanta. Tocmai de aceea Lamborghini se va concentra asupra reducerii masei totale si imbunatatirii valorilor acceleratiei.

"Am ajuns intr-un punct in care acceleratia este egala cu consumul. Un consum mai mare reprezinta implicit si o valoare mai mare a emisiilor", a incheiat Winkelmann.

Afirmatia CEO-ului a fost sustinuta si de Maurizio Reggiani, seful departamentului de cercetare si dezvoltare din cadrul Lamborghini, care a afirmat ca odata ce un model atinge o viteza de 340 de km/h, valorile consumului cresc pentru fiecare cal putere folosit.

Reggiani este de parere si ca sunt putine locuri unde supercarurile din Sant'Agata Bolognese pot atinge asemnea viteze, de aceea este esential ca accentul sa cada pe valorile acceleratiei. "Raportul putere pe kilogram va fi cheia dezvoltarii unui produs competitiv. Vom folosi materiale compozite acolo unde costurile nu sunt foarte mari si vom adauga o rigiditate mai mare", a concluzionat Reggiani.

via | egmcartech

  • C-G-C., marţi, 26.01.2010 12:35

    De ce vor sa faca masini mai usoare?Ca sa consume mai mult?

  • @ C-G-C, marţi, 26.01.2010 13:29

    daca fac masinile mai usoare, atunci o sa consume mai putin, nu mai mult, pt ca motorul nu o sa fie asa de fortat