Kia anunță o achiziție de marcă: Karim Habib, fostul designer-șef de la BMW și Infiniti

Publicat luni, 09.09.2019 12:55 de Daniel Popescu

Kia a anunțat că noul șef al departamentului de design va fi Karim Habib, care anterior a ocupat posturi similare la BMW și Infiniti.

Kia a dezvăluit recent că va avea un nou șef al departamentului de design începând din luna octombrie.

Constructorul sud-coreean a reușit să-și asigure serviciile celebrului designer Karim Habib, care va ocupa oficial postul de vice-președinte senior, urmând să se ocupe de designul tuturor modelelor Kia.

Habib va lucra de la sediul central al departamentului de design Kia din localitatea sud-coreeana Namyang și va răspunde în fața lui Luc Donckerwolke, care ocupă oficial postul de designer-șef.

"Kia este un brand în creștere aflat pe un tren clar de electrificare și mobilitate. Sunt încântat să fac parte din această transformare pentru a întări brandul Kia în industria auto, care promite să fie plină de provocări și oportunități", a declarat Habib în cadrul unui comunicat de presă.

Cel mai recent, Habib a fost șeful departamentului de design al Infiniti, de care s-a despărțit în cursul lunii august după o perioadă de doi ani. Totuși, Habb este cunoscut în special pentru rolul de designer-sef al celor de la BMW în perioada 2012-2017, atunci când a fost responsabil pentru designul lui X3, X6, Seria 7, Seria 6 Gran Coupe și conceptul lui X2.

În același timp, Habib a lurat și pentru rivalii de la Daimler în perioada 2009-2011 ca manager de design, însă și-a început cariera în industria auto tot la BMW în 1998.

Via Kia