Jaguar pregateste XJC, un rival pentru Mercedes CL

Publicat miercuri, 15.07.2009 13:16 de Bogdan Mirică

Informatii neoficiale anunta ca Jaguar a finalizat deja schitele unei variante coue a modelului XJ, asteptata sa rivalizeze cu Mercedes CL.

Desi ar fi trebuit sa linisteasca apele, lansarea noii generatii Jaguar XJ a aprins si mai tare spiritele, o serie de noi speculatii facandu-si loc in presa. Se pare ca britanicii se gandesc si la o versiune XJ Coupe, care ar putea sa debuteze in 2010 si sa concureze cu mult mai titratul Mercedes CL.

Aparent, surse neoficiale anunta ca Ian Callum, designerul sef Jaguar ar fi declarat ca echipa sa a pus deja la punct primele schite ale noului Jaguar XJC. Mai mult decat atat, designerul da detalii si despre cateva aspecte importante ale modelului: existenta unui acoperis panoramic si a unui set de jante de 21 de inch.

Nu este pentru prima data cand Jaguar XJ activeaza pe acest segment, prima varianta coupe a modelului de lux debutand pe piata la sfarsitul anului 1970. Prima generatie a lui XJC nu a fost un succes rasunator, cifrele de vanzari fiind destul de modeste.

via | Zerustoms