Inventie revolutionara: CO2 transformat in apa

Publicat vineri, 20.07.2007 13:02 de Robert Gherghe

S-a inventat un dispozitiv care transforma gazele emise de masini in vapori de apa.

O mica echipa de certatori stiintifici din Tara Galilor a creat un dispozitiv despre care sustin ca este capabil sa capteze gazele emise de masina si sa le transforme in biocombustibil care poate fi refolosit.

Cutia inventata de certatorii britanici inlocuieste convertorul catalitic si are menirea de a captura dioxizii de carbon emisi de masina si sa transforme emisiile in vapori de apa.

Dioxizii de carboni capturati de un astfel de dispozitiv pot fi transformati in biocombustibili prin combinarea lor cu alege modificate genetic. Inventatorii sustin ca intr-o zi acest dispozitiv poate fi montat pe masini, autobuze si poate fi folosit si in industria grea.

Echipa care a facut aceasta descoperire a infiintat o mica companie pentru a putea implementa si produce aceasta tehnologie.

  • Raul, vineri, 20.07.2007 14:53
    ???

    Eu nu inteleg de ce nu e asta cea mai mare stire??? Adica "am testat noul ford mondeo" e mai important decat o astfel de descoperire???

  • Alex, vineri, 20.07.2007 15:15
    Re: ???

    Mare va fi cand se va scrie: "Am testat noul Ford Mondeo cu dizpozitiv de transformare CO2 in H2O". Pana atunci e inca o inventie care trebuie sa fie fiabila si implementata la scara larga. Eu o salut oricum. Sper ca si industria sa o faca.

  • ionel, vineri, 20.07.2007 16:53
    mare afacere

    marii rechini ai petrolului ar trebui sa imbratiseze imediat aceasta inventie. va dati seama? ardem benzina cu zero noxe? e ca in reclama aia cu zero zahar... :)

  • Simpa, vineri, 20.07.2007 17:15
    RE: ???

    O sa fie mare cand o sa scrie "Am testat noul Ford Mondeo cu dizpozitiv de transformare CO2 in H2O" pentru ca atunci Ford o sa plateasca pentru asta. Stirile mari sunt pentru jucatorii mari. Deocamdata,

  • sima, sâmbătă, 21.07.2007 13:57
    O mare inventie

    Inventia galezilor poate fi considerata cea mai importanta descoperire pentru salvarea mediului inconjurataor. Consider ca prin aceasta inventie problema poluarii masinilor este rezolvata si n-ar mai fi decat un pas pentru a stopa incalzirea globala!!!

  • Mihai, duminică, 22.07.2007 16:52
    Nedumerire

    Eu nu inteleg de ce oare aceasta stire apare doar la o publicatie mica. Bine ca stirile la televiziune sunt numai despre accidente, crime, canicula si indundatii. Vai de capu' nostru ce-au ajuns stirile. De parca o asemenea inventie poate fi privita ca vreun matrapazlac. UN MESAJ PT MASS-MEDIA; SCHIMBATI FRATILOR POLITICA DE STIRI CA SE MAI UITA DRACU LA ELE

  • asm, luni, 23.07.2007 09:45
    ciudat...

    Daca treaba asta functioneaza e intr-adevar ceva super! Dar as fi curios ce reactii au loc acolo ca sa transforme CO2 in H2O. Pentru ca atomii de hidrogen sa se desprinda din hidrocarburile nearse e nevoie de reactii mai complicate, in conditii speciale, care nu cred ca pot avea loc in "cutiutza". Totusi, admitand ca au loc reactiile, eliminand niste atomi de hidrogen din hidrocarburile ramase, raman niste compusi mai saturati deci NU POATE FI VORBA DE NOXE ZERO! (din pacate...) Mi-e teama ca toata treaba asta e o mare cacialma.

  • asm, luni, 23.07.2007 09:48
    oare? - completare

    Daca treaba asta functioneaza e intr-adevar ceva super! Dar as fi curios ce reactii au loc acolo ca sa transforme CO2 in H2O. Pentru ca atomii de hidrogen sa se desprinda din hidrocarburile nearse (pentru ca acestea sunt de fapt renumitele NOXE) e nevoie de reactii mai complicate, in conditii speciale, care nu cred ca pot avea loc in "cutiutza". Totusi, admitand ca au loc reactiile, eliminand niste atomi de hidrogen din hidrocarburile nearse, raman niste compusi mai saturati deci NU POATE FI VORBA DE NOXE ZERO! (din pacate...) Mi-e teama ca toata treaba asta e o mare cacialma.

  • Alex, luni, 23.07.2007 15:06
    cacialma

    Si mie mi-e teama ca e o cacialma. Am tot cautat pe net si n-am gasit nimic despre asta. Nu se poate sa aflam mai multe detalii? Echipa britanica e cam vag. Cum se numeste, din ce oras/universitate, nume de cercetatori, companie etc. E chiar interesant de urmarit ce se intampla

  • Taxa si Acciza, vineri, 10.08.2007 18:21
    Pe noi doua nu ne intereseaza inventiile voastre!!!

    Sunt multe lucruri care functioneaza DEJA, dar NIMENI nu va permite inca multa vreme omologarea si productia minunilor de genul asta, atata timp cat nu duce la taxe si accize. Pentru ca masina pe care o conduci functioneaza cu ACCIZE si TAXE, benzina a ramas doar un pretext.

  • Toma Neincrezatorul, vineri, 10.08.2007 18:40
    "Savanta de renume mondial" spuneam prostii mai putine despre "CODOI" (CO2) decat pacalicii astia din Tara Galilor

    Parca nu prea am incredere in: "Un dispozitiv despre care SUSTIN ca este CAPABIL ... gazele emise de masina si sa le transforme ... care poate fi..." Parca.... mai multa incredere am in asta: http://www.youtube.com/watch?v=trws3k9vq6M ...Care este deja demonstrata, si nu-i trebuie sa emita intai gaze (!!!) ca sa aibe ce transforma mai tarziu... cu ALGE MODIFICATE GENETIC pe care sa le plimbe prin oras cu AUTOBUZUL???? BAAAAH! Robert Gheorghe, vezi si tu link-ul din mesaj! Vad ca te pasioneaza subiecte d-astea...