Interviu cu castigatorul Pirelli Rally Show

Publicat marţi, 06.11.2007 16:05 de Bogdan Mirică, Robert Gherghe

Jarkko Miettinen, castigatorul Pirelli Rally Show 2007, a stat de vorba cu echipa Automarket. Iata impresiile finlandezului!

Jarkko Miettinen a alergat la Pirelli Rally Show pentru a doua oara pe pamant romanesc. Chiar daca nu a fost obisnuit cu Dacia Logan sau Citroen C2 R2, Miettinen a reusit sa castige competitia in detrimentul mult mai adaptatilor piloti romani.

Automarket: Ce ne poti spune despre confruntarea de astazi?

Jarkko Miettinen: A fost o competitie stransa, cu multi piloti buni, obisnuiti cu astfel de traseu. Despre evolutia mea nu pot spune decat ca am avut o masina noua cu care nu am fost foarte obisnuit, de aceea mi-a luat mai mult timp sa ma acomodez. Se pare insa ca pana spre finalul rundei a treia m-am adaptat suficient de bine pentru a intrat in primii opt.

A: Cum te-ai simtit la volanul Daciei Logan?

J. M.: Este o experienta noua, pot spune ca Logan este o masina standard, simpla, rudimentara. Nu trebuie decat sa te concentrezi asupra schimbarii treptelor si a acceleratiei.

A: Dar despre micul Citroen C2 R2 ce ne poti spune? Ce impresie ti-a facut?

J. M.: Impresiile sunt bune. Nu am mai condus prea mult pe o cutie secventiala pana in prezent dar tot ce pot spune este ca C2 R2 este o masina de cursa in toata puterea cuvantului, greu de condus dar foarte placuta.

A: Crezi ca daca Tempestini ar fi egalat situatia in confruntarea dedicata Citroen-ului C2 R2, ai mai fi castigat in finala?

J. M.: Da cred ca am fi castigat pentru ca am reusit sa obtinem niste setari foarte bune pentru Mitsubishi-ul prietenului meu. La inceput nu au fost setarile mele dar pe parcursul cursei ne-am adaptat si ma simteam foarte bine in habitaclu.

A: Veti mai concura si la editia de anul viitor?

J. M.: Vom incerca sa revenim aici la Sibiu si bineinteles sa castigam iarasi.