International Automotive Components va deschide o fabrică în România
Statul Român va sprijini o companie din Luxemburg cu 17 milioane de euro pentru construcţia unei fabrici de mase plastice pentru interiorul automobilelor.
International Automotive Components Group, unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company, a anunţat astăzi că va investi 58 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici de interioare în Balş, judeţul Olt. Noua fabrică va fi o uzină de tip greenfield şi va dispune de 400 de angajaţi. Statul român va sprijini şi el investiţia cu 17 milioane de euro. Ajutorul de stat va fi acordat în mai multe tranşe şi va contribui la investiţia totală de 58 de milioane de euro.
Fabrica IAC in România va avea o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi. Uzina va include echipamente de formare prin injecţie care vor avea capacităţi între 500 şi 3.200 de tone, alături de tehnologii de formare prin suspensie şi cu spumă. Respectivele echipamente sunt destinate creării de mase plastice în forme prestabilite, cum ar fi un bord sau o faţă de uşă. Universităţile şi scolile tehnice din regiune vor beneficia de pe urma programelor de studiu care vor fi implementate la această fabrică, avându-se în vedere educarea forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor comerciale şi tehnice ale elevilor din regiune.
IAC Group are sediul central în Luxemburg şi furnizează piese pentru Ford, Audi, Volvo, Mercedes-Benz, Volkswagen, Saab, MAN, DAF şi alţii. International Automotive Components Group are 73 de fabrici în 15 ţări, în care lucrează aproximativ 19.000 de salariaţi la nivel mondial.
Via | IACGRoup
sa le dea D-zeu sanatate si minte multa, ca de astfel de investitii are nevoie orice tara . . . . problema birocratica romaneasca s-ar putea insa sa-i faca sa isi vada de drum . . . Ar fi foarte bine daca s-ar produce in romania majoritatea componentelor necesare productiei de masini aferente fabricilor de la Mioveni si Craiova. Pe langa ca i-ar imbogati pe patroni ar mai ridica nivelul de trai al zonelor respective . . . si nu cred ca-i o noutate ca romania are nevoie de locuri de munca in toate zonele ;)