Înarmaţi-vă cu răbdare: noul Land Rover Defender a fost amânat până în 2019
Emblematicul Land Rover Defender va primi o nouă generaţie abia în 2019, cu doi ani mai târziu decât planul iniţial, însă va împrumuta numeroase tehnologii de la un model actual al constructorului britanic.
Cu numai două săptămâni în urmă, producţia legendarului model Land Rover Defender a încetat definitiv după o carieră impresionantă de 68 de ani, însă fanii acestuia aveau totuşi un motiv de bucurie: o nouă generaţie fusese anunţată pentru 2017.
Din păcate, planurile iniţiale au fost prea optimiste, iar Land Rover este acum nevoit să-şi revizuiască ambiţiile, în ciuda faptului că acest proiect reprezintă una dintre priorităţile constructorului. Astfel, noua generaţie Land Rover Defender urmează să intre în producţie abia în 2019, după ce un concept care va prefigura designul acestuia va fi dezvăluit în cursul anului 2018.
Principalul motiv pentru amânarea producţiei este identificarea unui model de business eficient: pe de o parte, vânzările lui Defender sunt relativ mici, estimate să ajungă la 50.000 de unităţi anual pentru următoarea generaţie, iar pe de altă parte preţul trebuie să fie unul rezonabil, dar suficient de mare pentru a permite producătorului să obţină profit.
Tocmai de aceea, primele informaţii indică faptul că noua generaţie Defender va împrumuta numeroase caracteristici ale unui model deja existent pentru a reduce costurile de producţie. Printre elemente împrumutate s-ar putea număra arhitectura de aluminiu, motoarele longitudinale, suspensia independentă şi tracţiunea integrală. În plus, dimensiunile noii generaţii nu vor fi cu mult mai mari decât ale clasicului Defender, dar aceasta va fi disponibilă în mai multe variante de caroserie şi cu cel puţin două ampatamente.
Până la prezentarea conceptului din 2018, nu ne rămâne decât să sperăm că designerii şi inginerii Land Rover vor obţine un nou Defender demn de renumele modelului care a scris istorie în industria auto.
Via Motor1
Ce idioti! il puteau imbunatati fara mari schimbari, fara sa fie nevoie de o noua fabrica si fara sa intrerupa productia. De-abia acum si-au dat seama si le trebuie 3 ani sa o scoata la capat cumva, pt ca daca o scantesc cu fiabilitatea, s-au lins pe bot de tot cu acest model.