Imagini cu primele lucrări la autostrada A3 Târgu Mureș - Ungheni: tronsonul ar trebui finalizat până la sfârșitul anului 2021

Publicat luni, 10.08.2020 13:01 de Daniel Popescu, Foto: Asociația Pro Infrastructura

Lucrările la tronsonul Târgu Mureș - Ungheni de aproape 5 kilometri din cadrul autostrăzii A3 București - Borș au început în recent și ar trebui finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Constructorul austriac Strabag a câștigat în luna mai contractul pentru tronsonul Târgu Mureș - Ungheni din cadrul autostrăzii A3 București - Borș.

La scurt timp dupa startul lucrărilor, Asociația Pro Infrastructura a publicat un clip video realiat din dronă cu primele lucrări desfășurate la șantier.

În prezent, lucrările vizează în special operațiuni de decopertare a stratului vegetal, stabilizare a terenului, diverse umpluturi de pământ sau drumuri de șantier. În plus, se realizează o serie de coloane forate din fier beton pentru fundarea structurilor.

Tronsonul de autostradă are o lungime de numai 4.5 kilometri și presupune și construcția unui drum de legătură de 4.7 kilometri, însă lucrările sunt programate să dureze 18 luni. Practic, cei aproape 5 kilometri de autostradă ar urma să fie finalizați abia la sfârșitul anului viitor.

Tronsonul de autostradă face parte din secțiunea 2A a autostrăzii Târgu Mureș - Gilău, care are o lungime totală de aproape 52 de kilometri.

Via Asociația Pro Infrastructura