Hyundai pregătește un nou model electric: va fi un coupe inspirat din anii ’70

Publicat marţi, 09.05.2023 11:30 de Tiberiu Safta

Potrivit celor mai noi informații, Hyundai ar avea în plan să lanseze un nou model electric sub forma unui coupe. Noul model va fi inspirat din conceptul N Vision 74, o reinterpretare modernă a lui Pony Coupe din 1974, primul prototip al mărcii sud-coreene.

În vara anului trecut, Hyundai a prezentat oficial conceptul N Vision 74, un concept care a avut ca sursă principală de inspirație prototipul Pony Coupe din 1974. De altfel, la finalul lui 2022, constructorul sud-coreean anunța că va readuce la viață primul său concept de acum 49 de ani și că urmează să prezinte o mașină nouă în primăvara acestui an.

De atunci, însă, nu au mai apărut informații cu privire la renașterea lui Pony Coupe. Acum, însă, presa sud-coreeană speculează că Hyundai ar urma să lanseze o versiune de serie a primului său prototip. Potrivit publicației Money Today, cu informațiile preluate de cei de la Motor1, Hyundai va face un anunț oficial cu privire la această mașină în data de 27 mai.

Evident, nu se cunosc detalii tehnice despre noul model. Însă, este posibil ca eventualul model de serie să primească un propulsor cu două motoare electrice, precum conceptul N Vision 74 prezentat anul trecut. În cazul conceptului, acesta dispune de două astfel de motoare electrice, capabile să ofere împreună 680 de cai putere și un cuplu de 900 Nm.

De asemenea, conceptul N Vision 74 primește și o baterie de 62.4 kWh, alături de un rezervor de hidrogen, ceea ce îi oferă conceptului o autonomie de 600 de kilometri, în teorie.

Deocamdată, nu se cunosc mai multe detalii despre viitorul model de serie. Așa cum spuneam, Hyundai urmează să facă un anunț oficial cu privire la această mașină în 27 mai.

via Motor1

  • Burcus ioan Emanuel, marţi, 09.05.2023 21:49

    Cât este prețul la mașină aia sport