Hyundai Ioniq va primi o autonomie mai mare: "Nu va atinge autonomia de 470 de kilometri a SUV-ului Kona"

Publicat luni, 22.10.2018 12:20 de Daniel Popescu

Hyundai a confirmat că modelul electric Ioniq va primi o baterie mai mare, însă admite că autonomia nu va ajunge la nivelul celei de 470 de kilometri oferită de SUV-ul Kona.

Sedanul electric Hyundai Ioniq oferă în prezent o autonomie de 280 de kilometri conform vechiului standard NEDC, însă constructorul sud-coreean a anunțat o serie de îmbunătățiri în această privință.

Gil Castillo, unul dintre managerii Hyundai pentru departamentul de modele cu propulsie alternativă, a confirmat că Ioniq va primi o baterie mai mare în a doua jumătate a anului viitor. "Gama de modele Ioniq se va îmbunătăți. Bateria va fi mai mare. Va fi o îmbunătățire interesante, dar nu la nivelul autonomiei lui Kona", a declarat el pentru publicația InsideEVs.

Oficialul mărcii asiatice nu a fost mai specific, însă Kona are o autonomie de 470 de kilometri conform standardului WLTP în versiunea de top. Publicația InsideEVs speculează că noua baterie ar putea avea o autonomie de circa 300 de kilometri potrivit WLTP, care oferă date mai realiste comparativ cu vechiu standard NEDC.

În ciuda autonomiei relativ reduse, Ioniq s-a bucurat de o popularitate bună, iar Hyundai a fost nevoită să mărească producția cu 50% în vara anului trecut, pentru a face față cererilor venite din partea clienților. Pe de altă parte, producătorul s-a confruntat temporar și cu probleme legate de furnizarea bateriilor.

Via InsideEVs, Carscoops