Honda va prezenta o versiune de performanţă a lui CR-Z

Publicat vineri, 18.03.2011 15:16 de Sebastian Toma

Honda va prezenta pe 15 iulie la Goodwood Festival of Speed o versiune Mugen a lui CR-Z. Potrivit japonezilor, modelul respectiv va fi cel mai "hot" hibrid din lume, dar nu va intra în producţia de serie.

Divizia europeană a Mugen lucrează la o versiune de performanţă a lui Honda<">Honda CR-Z. Din păcate pentru fanii producătorului japonez, nu există încă niciun plan de a introduce un asemenea model în serie şi nici de oferirea unui pachet aftermarket pentru CR-Z, fiind vorba doar de un singur exemplar CR-Z Mugen.

"Va fi un hibrid rapid. Cu un plus de cuplu motor, mai multă putere şi experienţa Mugen în modificarea modelelor Honda<">, a declarat Martin Moll, Şeful departamentului de Marketing al Honda pentru Regatul Unit.

"Am vrut sa creştem performanţele lui CR-Z. Aceasta este o maşină plăcut de condus, cu un şasiu excelent, dar ne-am gândit că ar fi şi mai interesantă dacă ar avea putere şi cuplu mai mari. Oricum, aşa cum facem la toate proiectele Mugen, nu ne vom îndepărta de designul şi filozofia Honda, iar motorul electric va juca un rol vital în dezvoltarea performanţelor şi în reducerea consumului de combustibil", a declarat Hiro Toyoda, reprezentantul Mugen Euro.

Printre componentele uşoare pe care le va folosi acest model se numără o capotă din fibră de carbon, jante din aliaj de la Mugen şi altele. Modelul va primi un kit de caroserie complet, care îi va conferit un aspect deosebit de agresiv. Potrivit schiţei realizate de japonezi, modelul va fi vopsit în alb şi va avea o capotă în nuanţa naturală a fibrei de carbon. Jantele vor fi vopsite şi ele într- nuanţă închisă şi vor fi mai lante decât cele cu care este echipat CR-Z în standard.

Via | GreenCars.ro